Šport a olympizmus
2 min. čítania

Seminár Grantové príležitosti pre športové zväzy a kluby sa uskutoční v on-line prostredí

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Pre uľahčenie orientácie v grantových príležitostiach pre šport, ktoré ponúkajú Európska únia či ďalšie inštitúcie, organizuje Slovenský olympijský a športový výbor v pondelok 29. novembra 2021 o 11.00 h špeciálny seminár. Pôvodne sa mal konať prezenčnou formou, po vyhlásení lockdownu sa uskutoční v on-line prostredí.

Na seminári s názvom Grantové príležitosti pre športové zväzy a kluby sa odprezentujú jednotlivé programy Európskej únie na podporu športu, ale aj ako je možné financovať slovenský šport a športovcov z prostriedkov Fondu na podporu športu či z Olympijskej solidarity.

Predpokladaná doba trvania seminára je 1,5 hodiny. Prihlásiť sa je ešte možné prostredníctvom registračného formulára.

Európska únia i ďalšie organizácie ponúkajú viaceré iniciatívy celonárodného i regionálneho významu, ktorých cieľom je podporovať interakciu medzi organizáciami a predovšetkým rozvíjať pohybových aktivít v rámci politík jednotlivých štátov. Program Erasmus+ Šport napríklad pomáha rozvíjať európsky rozmer športu a posilňuje spoluprácu medzi športovými organizáciami, verejnými orgánmi a ďalšími stranami.

Obdobie, kedy sa oplatí hľadať podporné programy na financovanie športu nie je všeobecne dané. V rôznych častiach roka sú k dispozícii rôzne výzvy. Existuje veľa podporných programov pre šport, o financie z ktorých je možné uchádzať sa počas celého roka.

V prípade akýchkoľvek otázok je možné kontaktovať odborného pracovníka medzinárodného oddelenia SOŠV Milana Pukančíka na e-mailovej adrese [email protected], prípadne na telefónnom čísle 02/49256115.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV