Športové aktuality
3 min. čítania

Šimonovi Nemcovi chýbajú v New Jersey polievky a rodina

Radovan KLEIN
Šimon Nemec v šatni New Jersey čelil mnohým novinárskym otázkam.
Foto
SOŠV/RADOVAN KLEIN

Na slovenského hokejového reprezentanta Šimona Nemca sa po utorňajšom prípravnom stretnutí pred novou sezónou NHL proti New Yorku Islanders (4:1) zavesil strapec novinárov pokrývajúcich dianie v klube New Jersey. Nečudo, pre dvojku tohtosezónneho draftu išlo o debut v drese Devils.

„Povedal som si, že nebudem nervózny, užijem si ten zápas a dopadlo to fajn. Vyšlo mi prvé striedanie a od toho sa odvíjala celá moja hra,“ rekapituloval 18-ročný obranca, ktorý strávil na ľade 20:37 min vrátane inkasovaného gólu, raz ohrozil hosťujúceho brankára a súperom trikrát úspešne odobral puk. „Myslím si, že som odohral solídny zápas. Boli tam z mojej strany aj nejaké chybičky, ale na debut to nebolo zlé, najmä v obrannej tretine. Neočakávam, že budem hrávať 25 minút, ale postupom času to bude lepšie.“

S Čechmi a Slovákmi to má v New Jersey ľahšie

Predstavenie Šimona Nemca pred zápasom
Predstavenie Šimona Nemca pred zápasom New Jersey s New York Islanders.
Foto
SOŠV/RADOVAN KLEIN

Skúsený kouč Lindy Ruff využíval mladého Liptáka aj presilovkách (2:34 min v početnej výhode) a celkovo absolvoval 22 striedaní. „Prechod do NHL nebol priamo z Nitry, ale pomohla mi reprezentácia a následný turnaj nováčikov,“ poznamenal Nemec, ktorý bol v utorok jediným Slovákom v zostave „diablov“. Tomáš Tatar bol v akcii deň predtým a skóroval pri víťazstve Devils na ľade Montrealu (2:1), za ktorý nastúpili aj Juraj Slafkovský a Filip Mešár. „Škoda, že som tam nehral, stretli by sme sa na ľade štyria Slováci. Ktovie, možno si to oba kluby šetria na ‚ostrý‘ zápas v NHL. So všetkými chalanmi som v kontakte.“

Práve Tatar a české duo spoluhráčov Ondřej Palát, Vítek Vaneček sú pre mladého Slováka oporami ďaleko od domova. „Keď si rozumiete s Čechmi a Slovákmi, je to vtedy ľahšie. ,Trto’ aj Ondřej Palát sú skúsení hráči, snažia sa mi pomáhať, ale to všetci. Okrem rodiny mi zo Slovenska najviac chýbajú polievky. Milujem ich, ale tunajšie nie sú veľmi dobré. Akurát jedna je taká hustejšia a podobá sa na náš vývar,“ skonštatoval s úsmevom.

Šimon Nemec nechce zaspať na vavrínoch

Na historický pekinský olympijský bronz z februára 2022 má perspektívny pravák podľa vlastných slov s odstupom času úžasné spomienky. „Teraz v rozbiehajúcej sezóne na to však nik nemyslí, každý sa sústredí na svoju kariéru. Netreba zaspať na vavrínoch. Potom si to budeme užívať a spomínať. Možno keby som videl medailu každý deň ako doma, spomienky by sa vynárali,“ doplnila v minulej sezóne opora úradujúceho vicemajstra z Nitry, ktorý do novej sezóny najvyššej slovenskej súťaže nevstúpil ideálne.

„Pozerám každý zápas, keď sa dá. Trochu viac to teraz ide Liptovskému Mikulášu, ale je len otázka času, kedy sa začne dariť aj Nitre,“ zakončil debatu v šatni New Jersey Šimon Nemec.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV