Športové aktuality
Tacen
2 min. čítania

Singlkanoista Slafkovský vyhral preteky SP v Tacene

Alexander Slafkovský.
Foto
TASR/Jaroslav Novák

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Alexander Slafkovský zvíťazil na podujatí Svetového pohára v slovinskom Tacene v kategórii C1. V nedeľnajšom finále predviedol líder svetového poradia čistú jazdu a s časom 86,27 sekundy si pripísal ôsmy triumf v kariére. Pre Slafkovského je to prvá výhra na podujatí SP od augusta 2019. V úplnom závere to vyzeralo, že 39-ročný Slovák o triumf príde, no domácemu Benjaminovi Savšekovi pripočítali rozhodcovia v cieli dodatočne dvojsekundový trest za dotyk na trinástej červenej bránke a odsunuli ho na tretie miesto (+0,56 s). Druhú priečku obsadil ďalší Slovinec Luka Božič, ktorý urobil jednu chybu na "šestke" a stratil 17 stotín sekundy.

"Znamená to pre mňa veľa, dlho som nič nevyhral a v tejto sezóne to bolo prvé finále. Urobil som maximum a stačilo to na víťazstvo," uviedol Slafkovský tesne po pretekoch v televíznom rozhovore pre Medzinárodnú kanoistickú federáciu (ICF). Menej sa darilo jeho krajanovi Markovi Mirgorodskému, ktorý síce vo finále tiež predviedol bezchybnú jazdu, no stratil až 2,62 sekundy a skončil na šiestom mieste.

V súťaži singlkanoistiek zvíťazila úradujúca majsterka Európy Britka Mallory Franklinová. Slovenka Emanuela Luknárová obsadila deviate miesto. Mala dobrý úvod a na prvom medzičase bola rýchlejšia než neskôr strieborná Leibfarthová z USA. V prostrednej časti však stratila rytmus, urobila mnoho drobných chýb a do protichodnej "trinástky" sa musela dlho vracať. Nakoniec stratila 21,17 sekundy a "chytila" šesť trestných sekúnd.

Výsledky SP vo vodnom slalome v Tacene - finále C1 muži: 1. Alexander SLAFKOVSKÝ (SR) 1:26,27 min (2), 2. Božič +0,17 s (2), 3. Savšek (obaja Slovin.) +0,56, 4. Gargaud Chanut (Fr.) +1,03 (0), 5. Tasiadis (Nem.) +1,93 (2), 6. Marko MIRGORODSKÝ +2,62 (0), ... v semifinále 11. Matej BEŇUŠ (obaja SR) +4,60 (0). Finále C1 ženy: 1. Franklinová (V.Brit.) 96,52 s (0), 2. Leibfarthová (USA) +1,75 (0), 3. Liliková (Nem.) +4,99 (0), ... 9. Emanuela LUKNÁROVÁ +21,17 (6), v semifinále 23. Soňa STANOVSKÁ +15,76 (6), 24. Simona GLEJTEKOVÁ (všetky SR) +15,94 (4).

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Stanovský ukončil svoje pôsobenie v extrémnom slalome na podujatí Svetového pohára v slovinskom Tacene vo štvrťfinále. Vo štvrtej jazde obsadil tretiu priečku. Súťaž mužov vyhral Švéd Isak Öhrström. Medzi ženami uspela Kimberley Woodsová z Veľkej Británie.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV