Športové aktuality
3 min. čítania

Skvele rozbehnutú sezónu strelkyne Zuzany Rehák Štefečekovej zastavil koronavírus

Zuzana Rehák Štefečeková.
Foto
TASR - Michal Svítok

Olympijskú miestenku strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková vybojovala na majstrovstvách sveta v kórejskom Čchangwone už v roku 2018, kde sa tešila už z druhého z titulu svetovej šampiónky. Ako čerstvá mama bola odhodlaná prípravu na štart pod piatimi kruhmi skĺbiť s materstvom. V sľubne rozbehnutej sezóne ju rovnako ako ostatných športovcov zastavila pandémia koronavírusu, ktorá ochromila nielen celý športový svet. Dvojnásobná olympijská medailistka nám prezradila, ako vyzerala jej extrémne krátka sezóna.

„Otázku koronavírusu sme riešili ešte  pred odchodom do Kataru“

Prvé zmeny v programe členky Športového centra polície prišli už koncom februára a ďalšie plány boli neisté. „Otázku koronavírusu sme riešili ešte pred odchodom do Kataru, keď sme jeho následkami začali upravovať program už koncom februára. Vedeli sme o zlej situácii v Taliansku, kam sme mali v marci vycestovať. Čakali sme, ako sa bude situácia vyvíjať a, bohužiaľ, vyvinula sa tak, že sme momentálne doma,“ hovorí Zuzana Rehák Štefečeková.

Sezóna začala nad očakávania. Či bude pokračovať? To si netrúfa povedať

Na podujatí „Qatar Open” obsadila slovenská reprezentantka v trape šieste miesto a tešila sa z kvalitnej streleckej formy. „Môžem povedať, že sa mi strieľalo dobre a zo sezóny som mala rovnako dobrý pocit. No to som ešte nevedela, že bude taká rýchla. V Katare som bola spokojná s výsledkom, ktorý bol nad moje očakávania. Hoci mi nevyšlo finále,“ dodáva strieborná medailistka z olympijských hier v Pekingu a Londýne.

„V mojom programe sa zmenilo všetko“

Sľubnú formu tak Rehák Štefečeková nemohla predviesť ani na nasledujúcich pretekoch Svetového pohára v Tokiu. „V mojom programe sa zmenilo všetko. Začalo sa to zrušením cesty do Talianska, keď sme si povedali, že program upravíme. Čakali sme na rozhodnutie o konaní Svetového pohára v Tokiu, ktorý však napokon v priebehu prvých marcových dní zrušili. Aktuálne sme v situácii, keď nevieme kde a či vôbec preteky v tomto roku budú,“ hovorí strelkyňa, ktorá sa na II. európskych hrách v Minsku 2019 tešila zo šiesteho miesta v trape žien. Z premiérových Európskych hier v Baku 2015 si spolu s Erikom Vargom odniesli zlatú medailu, ktorú spoločne vybojovali v mix trape.

Šport je momentálne v úzadí

O situácii v iných krajinách komunikuje s ostatnými športovcami. „Som členkou športovej komunity SOŠV, odkiaľ mám informácie od ostatných športovcov. V rámci streleckej komunity som v kontakte so španielskou reprezentantkou či strelkyňou z Fínska. Od nich viem, aká je situácia v ich krajinách. Momentálne je šport v úzadí a komunikujeme hlavne o tom najaktuálnejšom probléme, vysvetľuje členka Slovenskej asociácie olympionikov.

Všetkým fanúšikom športu odkazuje nasledovné: „Je potrebné, aby sme dodržiavali naradenia v maximálnej miere. Čím viac sa budeme snažiť, tým skôr sa situácia vyrieši a budeme sa môcť vrátiť do starých koľají,“ uzatvára náš rozhovor Zuzana.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV