Športové aktuality
2 min. čítania

Skvelý vodný slalomár Jakub Grigar vybojoval olympijské striebro v K1 mužov

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Jakub Grigar a jeho radosť po olympijskom finále.
Foto
SOŠV/JÁN SÚKUP

Už aj slovenský kajakár na divokej vode má medailu z olympijských hier. Postaral sa o ňu ziskom striebra v Tokiu Jakub Grigar. Predĺžil tak medailovú šnúru slovenských vodných slalomárov, ktorá sa začala v Atlante 1996.

Grigara v olympijskom kanáli Kasai zdolal iba Čech Jiří Prskavec, ktorý bol v piatok popoludní tokijského času v perejach suverénny a jasne vyhral. Grigar, piaty pred piatimi rokmi v Riu, predviedol jednu zo svojich najlepších jázd kariéry a radoval sa z cenného úspechu i z 15. kovu slovenského vodného slalomu v ére samostatnosti na OH.

Do finále sa prebojoval štvrtým najlepším časom. V boji o medaily išiel čisto, po prejazde cieľom sa zaradil na priebežnú vedúcu pozíciu a s napätím čakal, ako dopadnú poslední traja pretekári. Z prvého miesta ho zosadil až posledný muž štartovej listiny Jiří Prskavec.  

„Keď som bol malý, nevedel som si ani predstaviť, že by som sa dostal na olympijské hry, nieto ešte získal olympijské striebro. Je to odmena za drinu, ktorú som podstúpil. Každý šport je aj o bolesti a odriekaní. Pred finále som sa zbytočne ničím nezaťažoval, išiel som len s cieľom zajazdiť dobrú jazdu. Po príchode do cieľa som netušil, či budem mať medailu. Mám radosť, že to napokon skončilo striebrom,“ povedal nám v prvej reakcii Jakub Grigar.

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV