Športové aktuality
2 min. čítania

Slafkovský získal cenu MVP, do All Star tímu sa dostal aj Rybár

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke hokejista Slovenska Juraj Slafkovský skóruje do prázdnej brány v zápase olympijského turnaja v hokeji mužov o bronz Slovensko - Švédsko na ZOH 2022 v Pekingu v sobotu 19. februára 2022. Foto: TASR Jaroslav Novák

Peking 20. februára (TASR) - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča olympijského turnaja v Pekingu (MVP). K zisku bronzových medailí pre SR prispel siedmimi gólmi v siedmich zápasoch, ktoré mu vyniesli aj korunu kráľa strelcov a titul najproduktívnejšieho hráča ZOH 2022. Sedemnásťročného útočníka zvolili za MVP turnaja akreditovaní novinári.

Slafkovský sa dostal aj do All Star tímu turnaja, v ktorom je spoločne s ďalším slovenským reprezentantom - brankárom Patrikom Rybárom. Ten dosiahol v Pekingu úspešnosť zásahov 96,58 percenta - najlepšiu spomedzi všetkých brankárov, ktorí odchytali aspoň 40 percent minút svojho tímu. Priemer inkasovaných gólov na zápas stlačil na 0,86. Najlepšiu šestku dotvárajú obrancovia Mikko Lehtonen zo zlatého fínskeho tímu, Jegor Jakovlev (ROC) a útočníci Sakari Manninen (Fínsko) a Lucas Wallmark (Švédsko).

Najužitočnejší hráč - MVP (podľa hlasovania novinárov): Juraj SLAFKOVSKÝ (SR)

All Star tím (podľa médií):
Patrik RYBÁR (SR) - Mikko Lehtonen (Fín.), Jegor Jakovlev (ROC) - Juraj SLAFKOVSKÝ (SR), Sakari Manninen (Fín.), Lucas Wallmark (Švéd.)

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV