Športové aktuality
2 min. čítania

Slováci absolvovali v Sarajeve prvé tréningy pred začiatkom EYOF-u

Ján Šiller
Zľava vedúci výpravy Roman Hanzel, veľvyslanec Martin Kačo, prezident SOŠV Anton Siekel a niektorí členovia slovenskej výpravy a zamestnanci ambasády. Foto SOŠV/Andrej Galica

Sarajevo 10. februára (SOŠV) - Slovenská výprava na čele s prezidentom Slovenského olympijského a športového výboru Antonom Siekelom sa v sobotu dopravila do dejiska festivalu. Trasu Bratislava - Viedeň - Sarajevo Slováci absolvovali čiastočne po zemi a čiastočne letecky za necelých šesť hodín. V rovnaký deň autami docestovala aj zvyšná časť technického personálu s lyžiarskou a hokejovou výstrojou.

Po príchode do dediny športovcov bol k dispozícii obed. Takmer všetci naši športovci po ňom absolvovali tréning. Niektorí len bežecký, hokejisti aj na ľade. Strava v dedine športovcov je dobrá, typická balkánska, pre našinca nie príliš exotická. Nechýbajú polievky. Večer prišiel do dediny športovcov veľvyslanec SR v Bosne a Hercegovine Martin Kačo so svojím tímom. Po privítaní Slovákov v krajine a poprianí úspechov zhodnotil stav športovísk: "Situácia sa od vojny dramaticky zlepšila. Minulý rok bola obnovená prevádzka lanovky na Trebević, kde boli kedysi preteky v bobovaní. Takisto Jahorina, kde sa uskutočnia alpské disciplíny, prešla obrovskou modernizáciou. Aj strediská na Zetre dostali novú výbavu, nový náter. Športoviská z olympiády '84 sa tu podarilo nielen udržať, ale doviesť do takej kondície, aby to tu športovcom úspešne poslúžilo aj dnes."

V nedeľu trénovali už priamo v dejiskách súťaží všetci naši športovci, okrem krasokorčuliarky Emy Doboszovej. Tá bude mať štadión k dispozícii na tréning až v pondelok po súťažiach v šorttreku. Ešte predtým ponesie slovenskú vlajku na otváracom ceremoniáli, ktorý sa začína v nedeľu o 19-tej hodine. V pondelok odštartuje súťažné dianie 12 individuálnych slovenských športovcov a hokejový tím.

Program súťaží Slovákov v pondelok 11. februára:
 

10:00 Snoubording Slope Style (Bjelašnica) – kvalifikácia chlapci - Juraj Mlynček

10:00 Slalom dievčatá (Jahorina) – 1. kolo - Derfenyiová, Strachanová, Zimenová, Pavláková

10:00 Bežecké lyžovanie (Igman Veliko Polje) – 7,5 km klasickou technikou dievčatá - Danielová, Klementová, Sivoková

10:05 Šorttrek (Skenderija) – 1500m dievčatá - Rusnáková, Filipová

12:00 Bežecké lyžovanie (Igman Veliko Polje) - 10 km klasickou technikou chlapci - Tilesch, Oravec

12:30 Slalom dievčatá (Jahorina) – 2. kolo - Derfenyiová, Strachanová, Zimenová, Pavláková

15:00 Ľadový hokej (Zetra): Fínsko – Slovensko
Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV