Športové aktuality
3 min. čítania

Slovákom chýba efektivita a presilovky, zrážajú ich chyby

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Peter Cehlárik vie, že výkony proti Švédsku a Fínsku neboli ideálne.
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

Slovenskí hokejisti aj v druhom zápase C-skupiny olympijského hokejového turnaja v Pekingu proti Švédsku (1:4) dobre začali, ale tri inkasované góly v druhej polovici prvej tretiny rozhodli, že napokon nestačili ani na druhého severského favorita. Slovákom chýbala efektivita, väčšia agresivita v bránkovisku a trápili sa v presilovkách.

Nepomohli viaceré zmeny v zostave. Najmä smerom dopredu to nie je ono. Tím zrážajú individuálne chyby a slabšie zakončenie. Efektivita streľby 4,05 % je jedna z najslabších v turnaji. Proti Švédsku vyhralo Slovensko na strely 41:29, avšak prekonať obrovitého Magnusa Hellberga bolo pre strelcov dosť náročné.

Aj Peter Cehlárik čaká od seba viac

„Niekedy mám pocit, že je proti nám príliš ľahké hrať, aj keď sme urobili menej chýb ako s Fínmi. V prvej tretine sme opäť inkasovali tri góly a potom je to ťažké dobiehať. Aj keď sme Švédov neskôr prestrieľali, mali sme dosť šancí v hre piatich proti piatich, už to nebolo jednoduché. Stále nám navyše robia problémy presilovky,“ povedal Peter Cehlárik.

Fanúšikovia očakávajú od útočníka Avangardu Omsk najmä góly. Zatiaľ neprišli. Aj on sám cíti, že po prekonaní koronavírusu a dlhšej zápasovej prestávke to ešte nie je na ľade úplne ono.

„Aj ja čaká od seba viac. Nejde mi to tak ľahko. Strieľam z viacerých pozícií, ale ešte puk z mojej hokejky neskončil v sieti. Snažím sa to rýchlo hodiť za hlavu a sústredím sa na ďalšie striedanie,“ hovorí.

Slafkovský má pred sebou budúcnosť

Najlepší útočník posledných majstrovstiev sveta v Rige vidí, kde slovenský tím tlačí topánka. Od Pekingu sa všetky medzinárodné turnaje už hrajú na klziskách so zámorskými rozmermi. Na nich je potrebné reagovať oveľa rýchlejšie ako širokých európskych.

„Pokračujeme v turnaji, sústredíme sa na ďalších súperov. Teraz je to aj o tíme. Na úzkom klzisku sa musíme viac tlačiť pred bránku, snažiť sa dorážať odrazené puky. A predovšetkým musíme viac strieľať, ako to skúšal Juraj Slafkovský.“

Práve benjamínok tímu je zatiaľ jediným strelcom Slovenska na olympijskom turnaji. Po dvoch góloch do fínskej bránky pridal ďalší do švédskej. Nebojí sa hrať proti ostrieľanejším súperom, snaží sa strieľať. „Čo o ňom povedať? Má dobre rozbehnutú kariéru. Bol výborný už v Rige, aj keď sa vtedy tam gólovo nepresadil. Teraz sa rozbehol aj strelecky. Má pred sebou budúcnosť,“ vyjadril sa Cehlárik na adresu svojho mladého spoluhráča.

Dobre sa naladiť na Lotyšov

Slovenské mužstvo, ktoré je na turnaji jedno z najmladších, čakajú v nedeľu Lotyši. Bude to súboj o 3. priečku v skupine a dobré naladenie sa pred kvalifikáciou o play-off. Slováci už vedia, že lepšie ako tretí skončiť v C-skupine nemôžu.

„V sobotu si dáme dobrý tréning, skúsime ešte niečo nacvičiť a dobre sa naladíme na zápas. Švédi a Fíni sú už za nami, musíme sa pozerať dopredu. Lotyši budú dobre organizovaní, budú dbať na detaily. Ako som už hovoril, potrebujeme sa viac tlačiť do priestoru pri bránke,“ dodal Peter Cehlárik.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV