Športové aktuality
2 min. čítania

Slovenská asociácia boxerov amatérov sa premenovala na Slovenskú boxerskú federáciu, má nové vedenie

Bratislava 5. októbra (TASR) - Delegáti Slovenskej asociácie boxerov amatérov (SABA) zvolili na sobotňajšom valnom zhromaždení v Bratislave členov nového výkonného výboru. Fungovať bude v zložení Michal Franek ml., Radoslav Šimon, Martin Rehák, Martin Zajac, Denisa Vargová a Štefan Sedláček. Šesťčlenný VV dopĺňa prezident Marek Števček, ktorého do funkcie zvolili ešte v júli. Zároveň zmenili starý názov SABA na Slovenskú boxerskú federáciu (SBF).

"Od spolupráce s novým VV si v prvej etape sľubujem najmä stabilizáciu vnútorných štruktúr zväzu. Toto je dosť podstatné, lebo zväz je vnútorne rozbitý. Taktiež chceme smerovať k modernizácií, omladeniu. A vôbec čeliť výzvam svetovej federácie a to je najmä výzva vo forme ženského boxu. Ako veľmi pozitívny signál vnímam fakt, že do VV sa prvýkrát v histórii dostala žena, Denisa Vargová bude mať na starosti práve rozvoj ženského boxu," uviedol pre TASR prezident SBF Marek Števček.

Zástupcovia slovenského boxu v sobotu zároveň schválili nové stanovy. Cieľ prezidenta Števčeka je tiež zjednotenie organizácie. V budúcnosti by sa tak so SBF mohla zlúčiť Únia boxerských klubov Slovenska. "Dal som si za cieľ zjednotiť boxerské hnutie na Slovensku pod záštitou SBF. Z hľadiska zákona totiž funguje stále len jeden športový národný zväz a tým je SBF. Ak sa nám podarí odstrániť rozpory, ktoré v slovenskom boxe dlhodobo boli, tak si myslím, že by sme to mohli dokázať," dodal Števček.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV