Športové aktuality
2 min. čítania

Slovenská výprava zloží v pondelok sľub pred odchodom na II. ZOHM, do Nórska odletí v utorok ráno

Mojmír Gaško

Bratislava, 5. februára -  Prvé stretnutie slovenskej výpravy, ktorá sa zúčastní na II. zimných olympijských hrách mládeže (ZOHM) v nórskom Lillehammeri, sa uskutoční v pondelok 8. februára v hoteli Double Tree by Hilton v Bratislave. Na zraze si prítomní športovci a realizačné tímy vypočujú záverečné informácie o ich účasti na mládežníckom podujatí a počas slávnostného ceremoniálu zložia sľub do rúk prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) Františka Chmelára.

Jednotliví účastníci si počas sľubu prevezmú z rúk šéfa výpravy Jozefa Gönciho menovací dekrét a účastnícky odznak. Slávnostný sľub zložia za celú výpravu sánkar Richard Gavlas a kapitánka ženského hokejového tímu Nikola Rumanová. Všetci účastníci následne absolvujú spoločnú večeru, tí mimobratislavskí v hoteli aj prespia. Plánovaný spoločný odchod je nasledujúci deň,

Slovenský maskot podujatia - mačička Lily.
Slovenský maskot podujatia - mačička Lily.
teda v utorok o 7:00 hod. Výprava poletí z Viedne do Osla, s prestupom vo Frankfurte nad Mohanom. Z Osla sa následne do Lillehammeru, resp. Hamaru (krasokorčuliarka Alexandra Hagarová a jej tréner Miroslav Bokor) presunú autobusom alebo vlakom. Samotné podujatie sa začne 12. februára a potrvá 10 dní.

SOV pripravil ešte pred podujatím slovenského maskota podujatia - mačičku Lilly. Ide pritom o aktivitu, ktorá by mala výraznejšie než doteraz osloviť mladú generáciu. SOV nechal v roku 2015 vytvoriť až päť našich olympijských maskotov. Na počesť podujatia v Lillehammeri sme dali mačičke meno LILLY. Tá bude sprevádzať aj našu výpravu na tomto podujatí.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV