Športové aktuality
2 min. čítania

Slovenské tímy stolných tenistov s miestenkami na Európske hry

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Radosť dvojice Barbora Balážová, Ľubomír Pištej z víťazstva z 1. kole mixu na Európskych hrách 2019 v Minsku.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

Slovenské tímy stolných tenistov a stolných tenistiek sa predstavia na Európskych hrách 2023 v Krakove a Malopoľsku. Obe družstvá si účasť na podujatí, ktoré sa koná od 21. júna do 2. júla, vybojovali na základe postavenia v rebríčkoch.

Európske olympijské výbory a Európska stolnotenisová únia pridelili miestenky pre súťaže družstiev pre najlepších jedenásť krajín zo starého kontinentu v mužskom a ženskom rebríčku Medzinárodnej stolnotenisovej federácie. Posledné dvanáste miesto patrí v oboch kategóriách pre domáce Poľsko. Zápasy stolnotenisového turnaja družstiev a potom aj dvojhry, štvorhry a mixy, do ktorých je osobitný kľúč udeľovanie miesteniek, sa budú hrať v Hutnika Arene v Krakove. V miešanej štvorhre sa bude bojovať aj o miestenku na OH do Paríža, získajú ju jej víťazi.

Medzi ženami sa v súťaži družstiev predstavia Nemky, Rumunky, Portugalčanky, Francúzky, Maďarky, Slovenky, Luxemburčanka, Rakúšanky, Češky, Švédky, Ukrajinky a Poľky. Medzi mužmi miestenky získali okrem Poľska a Slovenska aj Nemecko, Švédsko, Francúzsko, Rumunsko, Portugalsko, Slovinsko, Chorvátsko, Veľká Británia, Belgicko a Dánsko. Slovensko je teda jedna zo šiestich krajín, ktorá obsadí obe kategórie.

Súťaže v stolnom tenise sú na programe od 23. júna do 1. júla. Pred štyrmi rokmi v Minsku boli na Európskych hrách najúspešnejší stolní tenisti z Nemecka, ktorí vyhrali mužskú dvojhru, miešanú štvorhru a súťaže tímov. Do Portugalska išla jedna zlatá medaila v ženskej dvojhre.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV