Športové aktuality
3 min. čítania

Slovenské volejbalistky potvrdili priamy postup na ME z 1. miesta

KAKANJ 8. júna (SITA) - Slovenské volejbalové reprezentantky vo svojom záverečnom vystúpení na kvalifikačnom turnaji v meste Kakanj v Bosne a Hercegovine o účasť na budúcoročných majstrovstvách Európy v Poľsku zdolali domáce reprezentantky presvedčivo 3:0 a potvrdili tým svoj postup na šampionát starého kontinentu z prvej priečky. Zverenky trénerov Miroslava Čadu a Ľubomíra Petráša boli vo všetkých činnostiach lepšie a v treťom sete svojho súpera doslova deklasovali, keď mu dovolili získať iba 9 bodov.

"Zo začiatku bol dievčatá veľmi nervózne. Uvedomovali si, že majú na dosah veľký úspech. Potvrdila sa pravdivosť ošúchanej frázy, že posledný krok býva najťažší. Prvá sa zbavila kŕča Biksadská, ktorá svojimi presnými a tvrdými smečmi strhla za sebou aj ostatné. V poslednom sete to už bolo úplne v našej réžii. Ukázalo sa, že máme lepší káder. Som rád, že päť zápasov zo šiestich sme vyhrali bez straty setu. Dievčatá ukázali vysokú kvalitu i morálku. Sme všetci veľmi šťastní," zhodnotil pre agentúru SITA zápas i celé účinkovanie Sloveniek v kvalifikácii Miroslav Čada.

Tradičnou oporou národného výberu bola kapitána a smečiarka Petronela Biksadská: "Ešte stále som z toho celého vykoľajená. Naozaj sme nečakali, že v Bosne nestratíme v troch zápasoch ani jeden set. Pravdepodobne bolo dobré, že sme dostali hneď v prvom súboji Ukrajinky. Tento zápas sme zvládli, a potom sa nám už hralo akosi ľahšie. Dnes sme najmä v úvode boli dosť nervózne, napokon to však našťastie z nás opadlo a s prehľadom sme zvíťazili. Po záverečnej lopte to boli naozaj neopísateľné pocity. Je to jeden z našich najväčších úspechov, ešte sme tuším z prvého miesta nikdy na Európu nepostúpili. Večer to poriadne oslávime."
Slovensko - Bosna a Hercegovina 3:0 (19, 19, 9). 65 min, rozhodovali: Tofi (Cypr.) a Vedris (Chorv.), 200 divákov. Zostava SR: Viestová, Biksadská, Magátová, Konečná, Bramborová, Gogolová, libero Kleskeňová (Gönciová).

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV