Športové aktuality
Bratislava
2 min. čítania

Slovenské volejbalistky zvíťazili aj v druhom zápase na ME

Slovenské volejbalistky sa tešili z víťazstva aj v druhom zápase domácej D-skupiny majstrovstiev Európy.
Foto
TASR/Martin Baumann

Slovenské volejbalistky zvíťazili aj vo svojom druhom zápase D-skupiny ME volejbalistiek v Bratislave. V nedeľu zdolali tím Švajčiarska 3:0 a v priebežnej tabuľke im patrí prvé miesto bez straty setu.

Proti Švajčiarkam mali od úvodu zápas pevne v rukách a pred 4100 divákmi napokon triumfovali za 66 minút.

Hlasy po zápase:
Nikola Radosová, smečiarka SR:
"Takto sme si to predstavovali. Vyhrali sme dva zápasy z dvoch a sme blízko nášho cieľa, ktorým je postup zo skupiny. Švajčiarky nám nedalo nič zadarmo, na víťazstvo sme sa nadreli."
Karin Palgutová, smečiarka SR: "Bola to dráma. Vedeli sme, že musíme ísť naplno od začiatku do konca. Súperky mali dobrý servis, ale mali sme dobrý útok."
Michaela Španková, libero SR: "Zápas bol ťažší ako včera. Vedeli sme, že sa môžeme niekam posunúť a vyšlo to. Je to ideálny scenár byť po dvoch dňoch na čele tabuľky bez straty setu. Uvidíme, aké budú ostatné zápasy."

Zverenky Marca Fenoglia čaká na ME voľný deň, v najbližšom zápase privítajú v pondelok 26. augusta o 20.00 h výber Bieloruska.

D-skupina
Slovensko - Švajčiarsko 3:0 (20, 15, 22)

Slovensko: Kostelanská 7, Pencová 5, Koseková 1, Radosová 16, Herelová 5, Palgutová 18, libero Španková (Ovečková 1). Tréner: M. Fenoglio.
Švajčiarsko: Pierretová 0, Künzlerová 9, Schottroffová 3, Storcková 15, Brunnerová 4, Matterová 7, liberá Depratiová a Engelová (Staffelbachová 0, Wassnerová 0, Zauggová 0). Tréner: T. Lippuner.

Zápas trval 66 minút, rozhodovali: Halász (Maď.) a Aro (Fín.), 4100 divákov.

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV