Športové aktuality
2 min. čítania

Slovenskí olympijskí maskoti

Silvia Remiašová

K športovým podujatiam už celé desaťročia patria maskoti. Obľúbené postavičky ľudí, zvieratiek, alebo občas aj ťažko zaraditeľných bytostí, sa proste páčia. Pútajú pozornosť nielen detí, ale aj dospelých. A spoločne s logom podujatia pomáhajú identifikovať ich a správne zaradiť hneď na prvý pohľad. Pre deti sa však maskoti neraz stávajú až maznáčikmi.
 
Slovenský olympijský výbor v snahe ešte výraznejšie než doteraz osloviť mladú generáciu nechal s jasným zámerom vytvoriť päť našich olympijských maskotov. Na túto úlohu sa podujala výtvarníčka Andrea Andreutti. Všetkých piatich maskotov vytvorila nielen v statickej podobe, ale aj pri športovaní. So všetkými piatimi sa deti môžu dôverne zoznámiť aj prostredníctvom našej olympijskej omaľovánky.
 
 

ZOZNÁMTE SA S NAŠIMI OLYMPIJSKÝMI MASKOTMI

 
OLYMPIA je mestečko v Grécku. V antických časoch sa práve na tomto posvätnom mieste zrodili antické olympijské hry. Olympia je teda kolíska športu i olympizmu.
Viktor.
Viktor.

Meno VIKTOR pochádza z latinčiny a v preklade znamená víťaz.

Lilly.
Lilly.

Nórsky Lillehammer hostil v roku 1994 zimné olympijské hry, ktoré sa dodnes považujú za najlepšie a najkrajšie zimné hry v histórii. A toto isté mesto vo februári 2016 hostilo II. zimné olympijské hry mládeže. Našej mačičke sme na počesť tohto podujatia dali meno LILLY.
 

Pjongy.
Pjongy.

Juhokórejský Pjongčang v hornatej provincii Gangwon privíta v roku 2018 zimné olympijské hry. Preto sme pre nášho psíka vybrali meno PJONGY.
 

Slovenskí olympijskí maskoti

A napokon tu máme pestrofarebného papagája menom BUENO. V argentínskej metropole Buenos Aires sa v roku 2018 uskutočnia III. olympijské hry mládeže.


 

Všetky omaľovánky i pexeso si môžete stiahnuť v časti Publikácie v záložke Olympijskí maskoti.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV