Športové aktuality
2 min. čítania

Slovenskí rýchlostní kanoisti na MEJ a do 23 rokov v nedeľu dvakrát zlatí aj strieborní

Auronzo 1. júla (TASR) - Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike získali v nedeľu na MEJ a do 23 rokov v talianskom Auronze ďalšie dve zlaté a dve strieborné medaily. Štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Milan Fraňa, Csaba Zalka, Tibor Linka triumfoval vo finále K4 na 500 m v kategórii U23 suverénne s takmer sekundovým náskokom pred Bielorusmi. Najcennejší kov si vybojovala aj juniorka Lucia Valová v C1 na 500 m, keď v záverečnom finiši zdolala Rusku Oľgu Aleksandrovovú. Na dvestometrovej trati pridala striebro, rýchlejšia od nej bola iba ďalšia Ruska Anastasija Važinská. Na druhý stupienok vystúpil aj junior Matúš Jedinák v K1 na 200 m, keď ho zdolal iba poľský reprezentant Bartosz Grabowski.

V sobotu triumfovali Baláž s Linkom v K2 na 500 m. "Výborne sme dnes odštartovali, čakal som, že Ukrajinci s nami nevydržia do konca, podobné je to v ich prípade aj v seniorskej kategórii. Vedel som, že ich "trhneme", na dvojstovke sme vyrazili a nedokázali nás zastaviť. Pre mňa je to rozlúčkový šampionát v tejto vekovej kategórii, môžem byť spokojný," povedal Linka pre stránku canoe.sk. Ďalší člen zlatého kvarteta Fraňa na margo pretekov uviedol: "Na šampionát sme sa veľmi dobre pripravili na tvrdej vode v Komárne, kde boli perfektné tréningy. Už v rozjazde to bolo dobré, ale finálová jazda bola jedna z našich najlepších na päťstovke, akú sme kedy šli."

Valová vo finále na C1 naplnila medailové ambície. "Lucia podala fantastický, bojovný výkon, vyrovnaný, držala sa súperiek a rozhodovalo sa až v závere na poslednej dĺžke bójky. Zašla naozaj pekne," komentoval výkon Valovej šéf juniorskej reprezentácie Slovenska Marián Tesárik a zhodnotil aj zlaté vystúpenie káštvorky: "Chlapci chytili štart, šli veľmi rozumne, snažili sa neprepáliť tempo, strážili si Ukrajincov a Bielorusov vo vedľajších dráhach a posledných 200 metrov zabrali. Odskočili im o dĺžku lode. Opakujem, išli rozumne, aby sa pri silnom vetre do chrbta nezatavili, urobili to múdro."

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV