Športové aktuality
2 min. čítania

Slovensko po prvýkrát zabojuje o titul majstra sveta v esportoch!

Foto
SOŠV

Juhokórejský Soul od dnes privíta reprezentácie, ktoré súťažia o prestížny titul majstra sveta v esportoch. Slovensko ukáže svoje kvality v hrách Dota 2, Tekken 7 a Pro Evolution Soccer 2020.

Prestížne esportové podujatie otvorí svoje brány už 11.12.2019 a potrvá do nedele 15.12. Slovenská republika bude mať na jedenástich IESF Majstrovstvách sveta v esportoch historicky prvé zastúpenie. Podľa slov člena výkonného výboru Slovenskej asociácie elektronických športov Miroslava Kratochvíl ide o obrovský krok vpred pre domácu esportovú scénu. Vďaka aktivitám asociácie a účasti našich športovcov na tomto podujatí sa dostáva elektronický šport ešte viac do popredia, vďaka čomu čoraz viac naberá na popularite.

Juhokórejský Soul privítal národné reprezentácie, ktoré súťažia o prestížny titul majstra sveta.
Juhokórejský Soul privítal národné reprezentácie, ktoré súťažia o prestížny titul majstra sveta.
Foto
Slovenská asociácia elektronických športov

Národné dresy si v Južnej Kórei oblečú aktuálni majstri Slovenska v hre Dota 2 členovia tímu Inaequalis Lutea v zložení Michal ´Miško´ Seryj, Samuel ´Sammi´ Frajka, Dávid ´Yellowpanda´ Šandala, Martin ´Gaulteezy´ Beťko a Lukáš ´Lukyno´ Džubek. Túto päticu nominoval tréner slovenskejreprezentácie - Eduard Winkler. Tím Inaequalis Lutea už dlhé roky dokazuje svoje kvality na zahraničných, ale aj na domácich herných turnajoch Y-Games. Po návrate niekoľkých slovenských legiend hry Dota 2 sa zostava postupne prebojovala až na najvyššiu priečku medzi slovenskými tímami.

Slovensko ukáže svoje kvality v hrách Dota 2, Tekken 7 a Pro Evolution Soccer 2020.
Slovensko ukáže svoje kvality v hrách Dota 2, Tekken 7 a Pro Evolution Soccer 2020.
Foto
Slovenská asociácia elektronických športov

V titule Tekken bude reprezentovať Dávid  “Dave93” Maťo, ktorý sa do Južnej Kórei prebojoval z národnej kvalifikačnej časti. Rovnako to bolo v prípade reprezentanta v hre Football Pro Evolution Soccer 2020 Andreja “Andy_R4” Remeňa.

Otvárací ceremoniál sa začína 12.12. o 10:00 miestneho kórejského času (2:00 SEČ), po ktorom turnaj pokračuje skupinovými súbojmi. Finále DOTA 2 sa uskutoční v nedeľu 3:30 nášho času, posledný zápas v PES 2020 sa začína o 7:00. Záverečné súboje v hre Tekken si môžete pozrieť od 9:00.

Napínavé zápasy budete môcť sledovať naživo vďaka online vysielaniu so slovenským a českými komentátormi na: https://www.twitch.tv/cechi1 .

Livestream, ako aj záznamy zápasov môžete sledovať i na oficiálnom streame v anglickom jazyku: https://www.twitch.tv/iesf_tv

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV