SOŠV
Bratislava
3 min. čítania

Slovenský olympijský a športový výbor a Nadácia SOŠV podporili ľudí v prvej línii boja s ochorením COVID-19

Ilustračná fotografia z bratislavských Kramárov.
Foto
TASR/Jaroslav Novák

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) a Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru prostredníctvom svojho rezervného fondu Pripravení pomáhať podporili ľudí v prvej línii. Nadácia pri Nemocnici akad. L. Dérera na bratislavských Kramároch dostala na nákup dôležitých pomôcok 10-tisíc eur. Špeciálny rezervný fond v budúcnosti podporí aj športovcov, ktorí sa pre opatrenia proti šíreniu pandémie vírusu SARS-CoV-2 a ochorenia COVID-19 dostali do finančnej núdze.

Slovenský olympijský a športový výbor sa rozhodol zareagovať na situáciu spôsobenú koronavírusom zriadením rezervného fondu, do ktorého už vyčlenil prvé finančné prostriedky. Zároveň vyzval športové zväzy, aby sa pridali k tejto iniciatíve, alebo si založili vlastné rezervné fondy na zmiernenie následkov súčasnej pandémie u postihnutých športovcov i verejnosti.

Členovia správnej rady Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru sa rozhodli prvé finančné prostriedky venovať zdravotníkom, ktorí bojujú o zdravie pacientov. „Spoločne sme sa zhodli, že v týchto dňoch financie najviac potrebuje zdravotníctvo. Chceme pomôcť nemocnici na Kramároch, aby bola pripravená na možný nával pacientov. Aj preto sme nečakali a pridelili sme prvú podporu z rezervného fondu priamo na pomoc tomuto medicínskemu zariadeniu,“ povedala dvojnásobná strieborná olympijská medailistka v streľbe a členka správnej rady Nadácie SOŠV Zuzana Rehák Štefečeková.

„Všetkým ľuďom bojujúcim v prvej línii patrí veľká vďaka za ich službu. Športovci chcú pomáhať aj týmto hrdinom v zdravotníckych zariadeniach. V ďalších týždňoch a mesiacoch by sme radi podporili aj športovcov i členov ich realizačných tímov, ktorí sa pre zrušené podujatia či súťaže a stratu zamestnaní dostali do finančnej núdze. Budeme pozorne sledovať situáciu a reagovať na podnety, ktoré dostaneme,“ doplnila Zuzana Rehák Štefečeková.

Suma 10-tisíc eur poslúži na nákup dezinfektora a iných zdravotníckych ochranných pomôcok na boj s koronavírusovou pandémiou. „Solidarita ľudí i firiem je v tejto ťažkej dobe úžasná. Nečakali sme, že sa tak veľa ľudí pustí do organizovania dobrovoľníctva, šitia rúšok či zabezpečovania finančnej podpory na nákup dôležitých ochranných prostriedkov a ďalšieho dôležitého vybavenia. Podporu zo strany športovcov a Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru si veľmi vážime,“ zareagoval na finančný dar správca nadácie pri Nemocnici akad. L. Dérera na Kramároch a námestník riaditeľky Univerzitnej nemocnice Bratislava MUDr. Alexander Mayer, PhD., MPH., MHA.

Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV