Športové aktuality
Dartmouth
2 min. čítania

Slovenský štvorkajak na 500 m na MS štvrtý

Členovia nášho štvrtého štvorkajaka na 500 m na MS: zľava Samuel Baláž, Denis Myšák, Adam Botek a Csaba Zalka.
Foto
canoe.sk

Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek obsadil na 500 m trati na majstrovstvách sveta v Dartmouthe štvrté miesto. V A-finále zaostal o 1,55 s za víťazným španielskym kvartetom Saul Craviotto, Carlos Arevalo, Marcos Cooper, Rodrigo Germade. Na bronzovú ukrajinskú loď stratili Slováci sekundu, strieborní boli Nemci.

Slovenská káštvorka v Kanade neobhájila striebro z vlaňajšieho svetového šampionátu v Kodani. Po úvodných 250 m figurovala na 5. priečke. V druhej časti trate dokázala zrýchliť, no na zisk cenného kovu to nestačilo.

"Podali sme maximálny výkon a myslím si, že sme v silnej konkurencii obstáli. Boli sme trochu mimo diania, keďže sme štartovali  v druhej dráhe a nemali sme úplný kontakt s najrýchlejšími loďami. Španieli a Nemci potvrdili úlohu favoritov, Ukrajinci ukázali svoje kvality už na vlaňajších MS v Kodani. V budúcnosti máme na čom stavať," povedal pre TASR "háčik" slovenskej K4 Samuel Baláž.

Za veľmi vyrovnané a náročné označil finále Filip Petrla, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky. "Hoci sa chalanom nepodarilo vybojovať medailu, sme vďační aj za štvrté miesto. Potvrdili, že patria medzi svetovú špičku. Teraz sa naplno sústredíme na ME v Mníchove, ktoré sa začnú už 18. augusta," povedal.

Výsledky MS - finále K4 na 500 m: 1. Španielsko (Craviotto, Arevalo, Cooper, Germade (Šp.) 1:20,83 min, 2. Nemecko (Rendschmidt, Liebscher, Schopf, Lemke) +0,43, 3. Ukrajina (Kucharyk, Danilenko, Trunov, Semykin (Ukr.) +0,55, 4. Slovensko (Samuel BALÁŽ, Denis MYŠÁK, Csaba ZALKA, Adam BOTEK) +1,55.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV