Športové aktuality
2 min. čítania

Smola Petry Vlhovej v zjazde, body jej tesne ušli

Petra Vlhová po finálovom zjazde SP 2021/2022.
Foto
TASR/MARTIN BAUMANN

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila vo finálovom zjazde Svetového pohára nebodované 16. miesto a v súboji o veľký glóbus významne stratila.

Stredajšie preteky vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel vyhrala jej veľká rivalka Mikaela Shiffrinová a Američanka má v priebežnom poradí pred záverečnými tromi súťažami náskok 156 bodov. Malý glóbus za zjazd získala Talianka Sofia Goggiová.

Shiffrinová vyhrala s náskokom desatiny na Rakúšanku Christinu Scheyerovú a Švajčiarku Joanu Hählenovú, ktoré skončili zhodne na druhom mieste. Goggiová bola dvanásta (+0,68 s) a Vlhová stratila 78 stotín.

Súťaž mala tri fronty, okrem víťazky samotných pretekov sa rozhodovalo aj o glóbusoch. Goggiovú slabším výkonom neohrozila Švajčiarka Corinne Suterová a tak sa majsterka i smoliarka rýchleho sklzu napriek pádom a zraneniam tešila z obhajoby sezónneho titulu, celkovo tretieho v kariére. To sa udialo na začiatku pretekov.

Na ich konci sa rozuzľovala situácia v mikrosúboji dvoch superstar zjazdového lyžovania o veľký glóbus. Jeho obhajkyňa Petra Vlhová podala statočný výkon, na medzičasoch držala krok s prvou desiatkou, ale v cieli pristála ako šestnásta, tri stotinky od 16 bodov. Jej bodová strata tak po strede narástla v maximálnom rozmere, lebo Shiffrinová predviedla parádnu jazdu, čistú v tiahlych zákrutách a dravú v prelomových oblúkoch. Jej dôležitý 100-bodový záber znamenal zároveň jej tretí triumf v zjazde a 73. celkovo v pretekoch SP.

Vlhová sa po pretekoch usmievala napriek strate. „Som sama so sebou spokojná, lebo som urobila to, čo som chcela urobiť. Chcela som sa zlepšiť každou jazdou, i keď je z toho 16. miesto. Ale niekedy to takto je.“

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV