Športové aktuality
2 min. čítania

Smutné narodeninové stretnutie Adriána Holešinského a jeho priateľky v Pekingu

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Adrián Holešinský (vľavo) zatiaľ v Pekingu veľa hokejovej radosti nezažil.
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

Hokejový útočník Adrián Holešinský nedostal špeciálny dar k piatkovým 26. narodeninám v podobe výhry na olympijskom turnaji v Pekingu nad Švédskom. Smutná bola aj jeho priateľka, česká reprezentantka Tereza Vanišová, keďže s českými spoluhráčkami prehrali vo štvrťfinále s USA 1:4.

Holešinský nemohol v Olympijskej dedine nejako špeciálne oslavovať. V hokejovej reprezentácii zavládol smútok po dvoch prehrách s Fínskom (2:6) a Švédskom (1:4). Slováci sú zatiaľ na chvoste tabuľky C-skupiny a v nedeľu budú bojovať o 3. priečku s Lotyšskom (5.10 SEČ).

„Oslavovať nebolo čo. Sme sklamaní, že sa nám nepodarilo vyhrať aspoň jeden zápas. Musíme sa pripraviť na nasledujúce dve stretnutia a predovšetkým vyhrať duel, ktorý je momentálne pre nás najdôležitejší – ten v osemfinále, aby sme si zahrali aspoň vo štvrťfinále,“ povedal Adrián Holešinský.

S Terezou Vanišovou budú oslavovať až doma

V Olympijskej dedine sa ako jeden z mála účastníkov zimných olympijských hier mohol stretávať s priateľkou. Tereza Vanišová reprezentovala v hokejovom turnaji Česko. Obaja sa stretli počas štúdia na Univerzite Maine.

„Stretli sme sa v piatok počas večere. Boli sme obaja smutní. Ony prehrali s Američankami, my so Švédmi. Narodeniny boli teda smutné,“ povedal útočník HK Nitra.

Koncom januára oslavovala narodeniny aj jeho priateľka. Vtedy už mala reprezentačné povinnosti a spoločne si tak ešte nevymenili žiadne darčeky. „Dohodli sme sa, že si to všetko vynahradíme po návrate z Pekingu,“ priznal 26-ročný hokejista.

Viera v úspech s Lotyšskom

So slovenským tímom v nedeľu vykorčuľuje na zápas s Lotyšskom. Slováci si v ňom chcú pripísať na svoje konto prvé body a vylepšiť náladu pred osemfinálovým duelom. Lotyši sa zatiaľ prezentujú sympatickými výkonmi a potrápili Švédov a Fínov oveľa viac ako zverenci Craiga Ramsayho.

„Bude to iný zápas ako so severskými tímami. Mali sme síce v nich pasáže, v ktorých sme dominovali, ale body sme z nich nevyťažili. Chceme stabilizovať naše výkony. Verím, že sa nám to podarí,“ doplnil Adrián Holešinský.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV