Športové aktuality
3 min. čítania

Smutný Boris Makojev: Neprišiel som odzápasiť len jeden zápas, som sklamaný

Z Tokia Peter PAŠUTH
Boris Makojev (v červenom drese) nedokázal v oboch periódach odraziť útoky Rusa Najfonova.
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

Zápasník Boris Makojev mal po súboji úvodného kola olympijského turnaja s Arturom, Najfonovom, ktorý reprezentuje Ruský olympijský výbor, slzy v očiach. Majstra Európy i kamaráta chcel veľmi zdolať, aj keď nebol favoritom.

Pred odchodom do Tokia si Makojev neželal v prvom kole voľnoštýliarskej kategórie do 86 kilogramov Najfonova či Iránca Hassana Yazdanicharatiho. Proti ostatným súperom si veril. Napokon sa obaja dostali do jeho časti pavúka a začínal proti kamarátovi z Ruska.

Očakávaná taktika Najfonova

V hale výstaviska Makuhari bolo už od prvej sekundy vidieť, že nie je vo svojej koži. Keď Najfonov zaútočil na pravú nohu a vytlačil slovenského reprezentanta zo žinenky, získal prvé dva body. Makojev musel začať riskovať, proti pozornej obrane súpera sa nedokázal presadiť. V druhej perióde zopakoval Najfonov svoj útok z prvej, tentoraz na ľavú nohu a získal ďalšie dva body. V závere pridal ešte dva.

„Vedel som, s akou taktikou nastúpi a čo bude robiť. Čakal som jeho častejšie útoky, dával si však pozor. Skúšal som ja útočiť, ale veľmi dobre bránil. Nedával mi žiaden priestor zápasiť. Urobil som len jeden útok za šesť minút, aj to neúspešný, preto som prehral,“ vravel po vydýchaní sa a prekonaní prvých pocitov sklamania Makojev.

Rovnaké chyby ako na ME

Aj niekoľko minút po stretnutí sa nevedel zmieriť s prehrou. „Odzápasiť len jeden súboj som do Tokia neprišiel. Cítim sa skutočne zle. Zostáva mi len dúfať, že Najfonov postúpi do finále a dostanem šancu v opravách. Bol som dobre pripravený, jeden zápas to pokazil,“ smútil.

Borisovi Makojevovi stredajší súboj s Rusom Najfonovom nevyšiel podľa predstáv.
Borisovi Makojevovi stredajší súboj s Rusom Najfonovom nevyšiel podľa predstáv.
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

Dvadsaťosemročný zápasník prehral s Najfonovom už tretí zápas. S Rusom neuspel v semifinále vlaňajších majstrovstiev Európy v Ríme a ani na tohtoročnom šampionáte vo Varšave. Po prehre musí čakať, či sa Rusovi podarí prebiť do finále, aby ho potiahol do opráv.

„Boris opäť urobil rovnaké chyby ako na Európe. Neviem, kde nastal skrat. Vedeli sme, kde si má dať pozor. Rozoberali sme si v rámci prípravy všetky možné akcie, vedel, že súper pôjde najskôr na jednu jeho nohu, potom na druhú. Ak by mu vyšiel jeden útok, mohol vyrovnať a zápas by vyzeral inak. Podľa toho, ako bol pripravený, som si myslel, že súpera zdolá. Keď začal zápasiť, videl som, že to nie je ono,“ priznal tréner slovenského voľnoštýliara Erik Cap.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV