Šport a olympizmus
2 min. čítania

SOŠV a BSK chcú bližšie spolupracovať

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Anton Siekel privítal v priestoroch sekretariátu SOŠV bratislavského župana Juraja Drobu.
Foto
SOŠV

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) a Bratislavský samosprávny kraj (BSK) by radi zintenzívnili svoju spoluprácu. Prezident SOŠV Anton Siekel a predseda BSK Juraj Droba to skonštatovali na spoločnom stretnutí v bratislavskom Dome športu. Bratislavský župan si po návšteve sídla SOŠV so záujmom pozrel aj Slovenské olympijské a športové múzeum.

Diskusia zástupcov SOŠV a BSK bola veľmi plodná.
Diskusia zástupcov SOŠV a BSK bola veľmi plodná.
Foto
SOŠV

Na spoločnom stretnutí Anton Siekel a Juraj Droba diskutovali o stave športovej infraštruktúry v Bratislavskom samosprávnom kraji. V budúcnosti by mal na okraji Petržalky na pozemkoch kraja vyrásť multifunkčný športový areál  Kampus športu a zdravia, ktorý pomôže športovej infraštruktúre i športovému školstvu v hlavnom meste.

Obe strany by v budúcnosti mohli užšie vzájomne spolupracovať pri organizácii podujatí či Olympijského odznaku všestrannosti. Na stretnutí sa hovorilo o koordinácii pri príprave strategických dokumentov, koncepcií, návrhov a analýz, ktoré pomôžu rozvoji športu na úrovni kraja i o propagácii športu v BSK.

Spolupráca by sa mohla rozvíjať aj v rámci Slovenského olympijského a športového múzea, ktoré by ponúkalo svoje programy pre župné školy.

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV