Šport a olympizmus
2 min. čítania

SOŠV a NŠC chcú ešte viac spolupracovať

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Najvyšší predstavitelia SOŠV a NŠC sa stretli v priestoroch SOŠV a prerokovali možnosti vzájomnej spolupráce.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) chce užšie spolupracovať vo viacerých oblastiach s Národným športovým centrom (NŠC). Vo viacerých témach, ktorým sa obe inštitúcie venujú, existujú prieniky.

O možnostiach spolupráce hovorili najvyšší predstavitelia SOŠV a NŠC počas pracovného stretnutia v sídle SOŠV v Dome športu v Bratislave. „Sídlime v rovnakej budove, aj preto by mala byť spolupráca prirodzená,“ povedal počas stretnutia prezident SOŠV Anton Siekel.

S týmto tvrdením súhlasil aj riaditeľ NŠC Vladimír Baluška: „V našich činnostiach sú viaceré prieniky, je preto vhodné sa venovať hľadaniu možností na spoluprácu.“

Obe organizácie by mohli v budúcnosti užšie spolupracovať pri propagácii zdravého životného štýlu a podpory pohybu detí a mládeže. Spoločne by mohli ponúkať rôzne vzdelávacie aktivity pre športovcov, pedagógov i školskú mládež. Využil by sa potenciál, ktorý majú SOŠV a NŠC. Možnosti spolupráce sú v mediálnej oblasti či pri organizovaní rôznych konferencií.

Jednou z možností spolupráce bude identifikácia talentov vo vybranej skupine športovcov – účastníkov EYOF. Športovci by absolvovali testy pohybových schopností a po dvanástich mesiacoch by sa podrobili opakovanému testovaniu.

„Slovenské olympijské a športové múzeum v Dome športu by mohlo byť prezenčným miestom pre niektoré spoločné projekty i aktivity,“ doplnil ďalšiu formu spolupráce generálny sekretár SOŠV Jozef Liba.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV