Šport a olympizmus
2 min. čítania

SOŠV a Nitriansky samosprávny kraj chcú užšie spolupracovať

Prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel prijal na pôde strešnej organizácie slovenského športu predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Branislava Becíka
Foto
SOŠV

Prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel prijal na pôde strešnej organizácie slovenského športu predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Branislava Becíka. Spoločne diskutovali o možnostiach spolupráce medzi SOŠV a nitrianskou župou. Branislav Becík zavítal na pôdu SOŠV prvýkrát, županom sa stal vlani koncom jesene.

Anton Siekel informoval župana o činnostiach a projektoch Slovenského olympijského a športového výboru. Nitriansky samosprávny kraj má záujem o podporu športu a fyzického vyžitia svojich obyvateľov.

Výsledkom pondelkových rozhovorov je dohoda o príprave memoranda o spolupráci medzi SOŠV a NSK. Obe strany by mohli participovať na organizácii Olympijského dňa, ktorý si pripomíname 23. júna a jeho súčasťou je množstvo rôznych akcií na celom území Slovenska, a na krajskej úrovni aj na organizácii Olympijského odznaku všestrannosti. Do projektu sa zapojili v tomto školskom roku stovky detí aj z NSK.

SOŠV by s nitrianskou župou mohol spolupracovať aj pri zlepšovaní športovej infraštruktúry v kraji a rád by ju zapojil aj do príprav dlhodobých stratégií a koncepcií slovenského športu.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV