Športové aktuality
2 min. čítania

SOŠV podpísal memorandum s Košickým samosprávnym krajom

(TS KSK, pp)
Foto
KSK

Slovenský olympijský a športový výbor bude s Košickým samosprávnym krajom (KSK) spolupracovať pri výstavbe športovej haly v areáli bývalých tréningových plôch futbalového štadióna Lokomotívy v košickom Čermeli. Memorandum o spolupráci podpísali v stredu v priestoroch Úradu KSK župan Rastislav Trnka a prezident SOŠV Anton Siekel.

KSK vníma spoluprácu ako ďalší krok pri rozvoji športu v župe. Memorandum bude súčasťou materiálu, o ktorom budú v pondelok 13. decembra rokovať krajskí poslanci na zasadnutí zastupiteľstva KSK.

„Športová hala, ktorú chceme spolu so Slovenským olympijským a športovým výborom vybudovať, nemá na východnom Slovensku zastúpenie. Pôjde o trojhalu s využitím pre všetky loptové hry. Zároveň bude spĺňať požiadavky pre profesionálnu tréningovú prípravu v týchto kolektívnych loptových športoch. Radi by sme v nej organizovali aj dlhodobé a krajské športové súťaže. Sme radi, že sme v Slovenskom olympijskom a športovom výbore našli spoľahlivého partnera, ktorý výstavbu haly plánuje podporiť aj finančne. Župa už má v rukách projektový zámer na výstavbu haly, s ďalšími krokmi budeme pokračovať po schválení zámeru zastupiteľstvom KSK,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Dokopy osem pozemkov pod plánovanou halou v košickej mestskej časti Sever v celkovej výmere 16 690 metrov štvorcových by malo stáť 2,2 milióna eur. Župa ich chce kúpiť od spoločnosti Košická investičná, s. r. o. Po súhlase krajských poslancov plánuje kraj obstarať aj projektovú dokumentáciu k plánovanej výstavbe športovej haly.

„Šport je fenomén, ktorý hýbe svetom. Dnes by sme už mohli začať hovoriť aj o tom, že je súčasťou priemyslu, tvorby pracovných príležitostí, rozvoja osobností a napokon účinnej zdravotnej prevencie. Aby nebol šport len výsadou vyvolených, potrebujeme rozvíjať športovú infraštruktúru a vytvárať príležitosti aj v regiónoch. Rozhodli sme sa pomôcť aj Košickému samosprávnemu kraju s výstavbou športovej haly a podporiť tento projekt vo výške 50 % z celkovej investície,“ povedal prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Na schválenie financií pre kúpu pozemkov a obstaranie projektovej dokumentácie je potrebná nadpolovičná väčšina hlasov poslancov zastupiteľstva KSK.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV