Šport a olympizmus
2 min. čítania

SOŠV v rámci programu OVEP vzdelával účastníkov MS v krose

Účastníci majstrovstiev sveta školskej mládeže počas programu pripraveného SOŠV a Klubom fair play SOŠV.
Foto
SAŠŠ

Prostredníctvom športu je možné vytvoriť lepší svet. Aj toto posolstvo sa dozvedeli počas utorkového popoludnia na Štrbskom Plese účastníci majstrovstiev sveta školskej mládeže v krose, ktoré pripravil v rámci Programu vzdelávania o olympijských hodnotách (OVEP) Slovenský olympijský a športový výbor.

Vo Vysokých Tatrách sa počas predošlých dní zišlo viac ako 300 účastníkov majstrovstiev sveta školskej mládeže v cezpoľnom behu, ktorý sa konal aj pod záštitou Slovenského olympijského a športového výboru. Súťažili mladí atléti vo veku 15 a 16 rokov. V hlavných kategóriách putovali svetové tituly do Ugandy a Maroka.

Okrem súťažných vystúpení bol pre účastníkov šampionátu pripravený aj bohatý sprievodný program. SOŠV využil možnosti svojho vzdelávacieho programu OVEP, vďaka ktorému sa mohli mladí športovci nielen lepšie zoznámiť, ale aj spoznať olympijské hodnoty, zlepšiť svoj vzťah k pozitívnym životným návykom a hodnotám i k zdravému životnému štýlu.

Základom programu OVEP je výchova v duchu piatich základných princípov olympizmu: radosť z vynaloženého úsilia; zmysel pre fair play; rešpekt k sebe samému a druhým; snaha o výnimočnosť; harmonický rozvoj tela, mysle a ducha. Pri realizácii programu pomohli SOŠV aj Klub fair play SOŠV, Antidopingová agentúra SR či zástupcovia organizačného výboru EYOF 2022 Banská Bystrica.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV