Športové aktuality
Štrbské Pleso, 21. máj 2022
2 min. čítania

Spod Tatier sa opäť ozýval detský smiech. Športuj Slovensko má za sebou druhú zastávku

Športuj Slovensko na Štrbskom Plese.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Hlavnou myšlienkou série podujatí Športuj Slovensko je rozhýbať deti po pandémii. Výborná atmosféra na Štrbskom Plese nám opäť raz potvrdila, že deti pohyb milujú – len im ho treba dopriať. Na megaihrisku si mohli vyskúšať viac ako desať športov a súťažiť v behu a v jazde na bicykli. V cieli ich s medailou čakali športové hviezdy, nechýbal strieborný Jakub Grigar či legendárna Nasťa Kuzminová a ďalší. 

Na Štrbské Pleso v sobotu zavítalo viac ako tisíc ľudí, na súťažiach sa zúčastnili stovky detí. Vďaka generálnemu partnerovi podujatia BILLA Slovensko a Nadácii Slovenského olympijského a športového výboru boli aj na druhej zastávke Športuj Slovensko registrácie do súťažných disciplín zadarmo. Deti si spolu s rodičmi prevzali štartovný balíček s tričkom, v cieli ich čakali športovci s medailami. Pod Tatrami nechýbali Anastasia Kuzminová, Jakub Grigar, Matej Beňuš, Tomi Kid Kovács či Peter Mlynár.

Malých športovcov v cieli čakali športové hviezdy.
Malých športovcov v cieli čakali športové hviezdy.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

„Je skvelé vidieť toľko smejúcich sa a šťastných detí. Pohyb je dôležitý nielen pre ne, ale aj pre dospelých a veríme, že našimi podujatiami inšpirujeme celé rodiny k aktívnemu životu, o ktorý sme prišli počas pandémie,” vyjadrila sa Dominika Šmihulová zo Slovenského olympijského a športového výboru.

V BILLA stánku mohli návštevníci vyhrať zaujímavé ceny.
V BILLA stánku mohli návštevníci vyhrať zaujímavé ceny.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Lákadlom bola sánkarská dráha

Na megaihrisku Športj Slovensko si deti mohli vyskúšať viac ako desať športov, ako napríklad futbal, basketbal, florbal, atletika, volejbal, biatlon, bedmintom, teqball. Veľký úspech zožala sánkarská dráha, vďaka ktorej si malí športovci mohli vyskúšať tradičný olympijský šport. Nechýbal BILLA stánok, v ktorom sa vyhrávali skvelé vecné ceny a bol plný zdravých potravín.

Športuj Slovensko
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Tento rok sa uskutočnia ešte dve podujatia, a to 23. júla na Donovaloch a 3. septembra v Bratislave pri nákupnom centre EUROVEA. Registrácie do súťažných disciplín sú už spustené. 

Športuj Slovensko 

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV