Šport a olympizmus
3 min. čítania

Konferencia SPORT (R)EVOLUTION 2022 opäť v prezenčnom móde

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Po dvoch pandemických rokoch sa športová konferencia SPORT (R)EVOLUTION 2022 vracia z on-line prostredia do prezenčnej formy. Športová rodina sa opäť stretne v stredu 16. novembra v Bratislave.

Vstup na 4. ročník podujatia je bezplatný a bude možný po registrácii. Konferencia SPORT (R)EVOLUTION, ktorá sa uskutoční 16. novembra o 9.00 h v bratislavskom hoteli Gate One,  bude mať vzhľadom na priestor obmedzenú kapacitu účastníkov. Prihlasovať sa je možné do 9. novembra.

SPORT REVOLUTION 2022

Nosnou témou SPORT (R)EVOLUTION 2022 bude „Trvalá udržateľnosť a organizácia športových podujatí na Slovensku“. Hosťami a diskutujúcimi budú zástupcovia športu, štátu, samospráv, kontrolných orgánov či organizátori podujatí. Organizátorom 4. ročníka konferencie je Slovenský olympijský a športový výbor.

Konferencia SPORT (R)EVOLUTION 2022 je rozdelená do troch tematických okruhov – Udržateľnosť v športe, Financovanie športu a Organizácia športových podujatí na Slovensku. Na rozdiel od minulosti sa bude konať na jednom pódiu, na ktorom sa budú striedať jednotliví hostia a diskutujúci. Po skončení konferencie bude k dispozícii záznam na youtube. Konferencia ponúkne priestor pre stretnutia zástupcov jednotlivých zväzov a športových organizácií a neformálne debaty medzi nimi.

REGISTRÁCIA

Trvalá udržateľnosť v športe nie je iba o ekologických témach, ale aj o udržateľnom financovaní celého športového ekosystému a jednotlivých podujatí i o udržateľnej športovej infraštruktúre. Pod pojmom udržateľnosť sa skrýva množstvo tém, ktoré sú aj súčasťou Stratégie udržateľnosti Slovenského olympijského a športového výboru. V nej je definovaných celkovo 69 opatrení v rámci piatich tematických oblastí – pracovné prostredie, podujatia, infraštruktúra, vzdelávanie a komunikácia. V rámci tohto bloku vystúpia Igor Kováč z SOŠV, ktorý sa venuje téme udržateľnosti, Alexandra Mádrová z Planet Lover a Julie Dufusová, ktorá má na starosti túto oblasť v rámci Medzinárodného olympijského výboru.

Zástupcovia SOŠV, samospráv, štátu a Najvyššieho kontrolného orgánu budú diskutovať v druhom bloku, ktorý sa týka financovanie športu na Slovensku.

V záverečnom treťom bloku najskôr predstaví dobroľníctvo v športe riaditeľka oddelenia dobrovoľníkov na EYOF v Banskej Bystrici Júlia Jančíková, následne porovná najväčšie multišportové podujatie v histórii Slovenska so skúsenosťami zo zahraničia jeho riaditeľ Peter Hamaj a napokon sa v diskusnom bloku stretnú Peter Hamaj, generálny sekretár SOŠV Jozef Liba a riaditeľ Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach Branislav Koniar.

V závere bude pre účastníkov k dispozícii Hyde Park, v ktorom účastníci môžu vyjadriť svoje názory a pripomienky k jednotlivým diskusným blokom.

Konferencia je spolufinancovaná z prostriedkov Európskej únie Erasmus+ na projekt ASAP, podporujú ju aj partneri SOŠV TIPOS a STRABAG.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV