Športové aktuality
4 min. čítania

Športuj Slovensko je späť! Tentoraz na snehu a s lyžami na nohách

Miroslava Luptáková
Športuj Slovensko je späť! Tentoraz v zimnom vydaní na Štrbskom Plese.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Obľúbené športové podujatie pre celú rodinu „Športuj Slovensko" pokračuje aj v novom roku. V zimnom vydaní organizátori pre malých športovcov pripravili niekoľko noviniek! „Športuj Slovensko" sa spojilo s populárnym zimným podujatím Žampa Cup, za ktorým stojí najznámejšie súrodenecké lyžiarske duo bratov Žampovcov. Registrácia do súťaže je úplne zadarmo. A to nie je všetko! Už 28. marca sa môžete tešiť na megaihrisko plné smiechu, zábavy, radosti zo športu i hudby v Areáli zimných športov na Štrbskom Plese. 

„Verím, že spoločne motivujeme k športu ešte viac detí“

Po úspešných letných vydaniach rodinného podujatia „Športuj Slovensko", na ktorých sa zúčastnilo dovedna viac ako 13 tisíc ľudí, prichádza aj zimné vydanie, ktoré je jedinečné hneď z niekoľkých dôvodov. „Spojenie ,Športuj Slovensko' a Žampa Cupu vnímam veľmi pozitívne. Verím, že spoločne motivujeme k športu ešte viac detí,“ hovorí Adam Žampa, ktorý sa na svahu predstaví v pretekoch so svojím bratom Andreasom. Výzvu na duel však prijali aj futbalista Robert Vittek vodný slalomár Matej Beňuš, ktorí budú malých športovcov povzbudzovať.

Adam Žampa sa už zimného vydania Športuj Slovensko na Štrbskom Plese nevie dočkať.
Adam Žampa sa už zimného vydania Športuj Slovensko na Štrbskom Plese nevie dočkať.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Malí lyžiari môžu v súťaži „Skills run” vyhrať značkové lyže. Registrácia je zadarmo!

„Skills run je novinkou, na ktorú sa teším najviac“

Súťažná disciplína Skills run preverí malých športovcov na svahu. Lyžiarske schopnosti súťažiacich otestuje množstvo prekážok. Prekonať budú musieť napríklad prejazd medzi lyžiarskymi bránkami, jazdu hore kopcom či cez terénne vlny. V cieli na každého pretekára čaká medaila a víťazi si odnesú lyže značky Salomon. Registrovať sa môže každý športový nadšenec od 5 do 15 rokov úplne zadarmo. „Skills run bude aj pre nás novinkou, na ktorú sa teším najviac. V jazde zručností si každý lyžiar bude môcť otestovať, ako je na tom s lyžovaním,“ dopĺňa Adam, ktorý sa už posledného marcového víkendu nevie dočkať.

Bezplatná registrácia do „Skills run"

Pokoríme slovenský rekord v hromadnom zjazde? 

Pre malých lyžiarov si organizátori pripravili aj veľkú výzvu – pokoriť slovenský rekord v hromadnom zjazde, ktorý bude zvečnený v slovenskej knihe rekordov. Minulý rok sa na hromadnom zjazde zúčastnilo 290 ľudí. Pomôcť môžu športoví nadšenci všetkých vekových kategórií.

Megaihrisko „Športuj Slovensko” plné noviniek 

V Tatrách nebude chýbať ani množstvo nesúťažných disciplín. Presnú mušku malých športovcov preverí biatlon, zaujímavou disciplínou bude beh na snežniciach a tešiť sa môžete aj na futbalovú arénu, orientačný beh či volejbal na snehu. 

Organizátori nezabúdajú ani na malých lyžiarov – začiatočníkov. K dispozícii bude bezplatné požičanie lyží a 45 minútový kurz lyžovania na detskom vleku, ktorý môže absolvovať každý malý odvážlivec.

„Lyžiarske preteky budú veľkolepé“

„Bude to skvelá akcia pre rodiny a deti. Na jednom mieste si budú môcť vyskúšať viacero olympijských športov naraz. Lyžiarske preteky budú veľkolepé, víťazi budú môcť vyhrať lyže a mnoho ďalších hodnotných cien. Prídu aj úspešní slovenskí olympionici a športovci, ktorých človek len tak nestretne. Ja sa veľmi teším,” pozýva na Štrbské Pleso Adam Žampa.

Deň nabitý športom ukončí autogramiáda slovenských športovcov a koncert českého speváka Bena Cristovaa. Máte sa na čo tešiť! Aj zimné vydanie jedinečného športového podujatia pre celú rodinu sa mohlo uskutočniť vďaka generálnemu partnerovi spoločnosti BILLA. Všetko o „Športuj Slovensko” nájdete na stránke www.sportujslovensko.sk 

Viac informácií o „Športuj Slovensko” 

Športuj Slovensko
Billa
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV