Športové aktuality
Prešov, 14. máj 2022
4 min. čítania

Športuj Slovensko je späť! V Prešove sme rozhýbali viac ako 3 500 ľudí

Obľúbené rodinné podujatie Športuj Slovensko sa po dvojročnej prestávke vrátilo vo veľkolepom štýle! Jazdecký areál v Prešove sa v slnečnú májovú sobotu zaplnil smiechom detí, ktoré nám opäť ukázali, že pohyb im dodáva nielen energiu, ale najmä radosť. Úvodné zo série štyroch podujatí si nenechalo ujsť viac ako 3 500 ľudí, do súťaží sa zapojilo takmer 1 000 detí. 

K hlavnému cieľu Športuj Slovensko, ktorým je rozvíjať pozitívny vzťah detí k športu a inšpirovať celé rodiny k tomu, aby sa pohyb stal súčasťou ich života, sa tento rok pridal ďalší – rozhýbať deti po pandémii.

Vďaka generálnemu partnerovi podujatia BILLA Slovensko a Nadácii Slovenského olympijského a športového výboru sú registrácie do súťažných disciplín v behu a v jazde na bicykli úplne zadarmo. „Konečne môžeme po Covide športovať. Veľmi sa teším, že som tu a vidím toľko detí. Ďakujem rodičom, ktorí ich sem priniesli,” povedal Tomi Kid Kovács, bývalý úspešný  boxer a člen Nadácie SOŠV, ktorý na Športuj Slovensko preniesol aj boxerský ring a vyzval na súboj malých boxerov.

Do súťažných disciplín sa v Prešove zapojilo 1000 detí.
Do súťažných disciplín sa v Prešove zapojilo 1000 detí.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

„Sme veľmi radi, že môžeme túto aktivitu dlhodobo podporovať. Naším zámerom je rozhýbať celé rodiny a priniesť medzi ne pohyb, ktorý je po covidovom období veľmi dôležitý, keďže sme všetci zostali doma a pohyb bol obmedzený,” povedala na úvod podujatia Denisa Pernicová, marketingová riaditeľka BILLA Slovensko.

Oslávte s nami počas mája a júna Olympijský deň. Slovenský olympijský a športový výbor využíva Olympijský deň ako príležitosť na to, aby motivoval ľudí k vykonávaniu čo i len tých najjednoduchších aktivít, aby boli viac fyzicky aktívni. Aj malý pohyb sa počíta!

OLYMPIJSKÝ DEŇ

Na štart pretekov sa postavilo 1000 budúcich športových hviezd 

Malých športovcov a športovkyne v Prešove povzbudzovali Anastasia Kuzminová, Marek Hrivík, bratia Žampovci, Klaudia Medlová a Tomi Kid Kovács. „Sme veľmi radi, že tu môžeme byť. V prvom rade ide o to, aby sa deti zabavili a mali super skvelý deň. Je fantastické, že ich je tu toľko,” povedal počas podujatia lyžiar Andreas Žampa.

Malých športovcov v cieli okrem rodičov čakali aj športové hviezdy Tomi Kid Kovács, Klaudia Medlová, Teo Žampa a Andreas Žampa.
Malých športovcov v cieli okrem rodičov čakali aj športové hviezdy Tomi Kid Kovács, Klaudia Medlová, Teo Žampa a Andreas Žampa.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

„Do súťaží sa tento rok v Prešove zapojilo takmer 1000 detí. Pre malých bojovníkov a bojovníčky sme pripravili štartový balíček s tričkom a batohom Športuj Slovensko. V cieli ich čakali naše športové hviezdy, ktoré im zablahoželali k bojovným výkonom a zavesili medailu na krk,” vysvetlila Dominika Šmihulová zo Slovenského olympijského a športového výboru. Najlepší traja z každej kategórie boli ocenení trofejami a vecnými cenami, ktoré venoval generálny partner podujatia BILLA Slovensko. Všetci, ktorí sa zaregistrovali do súťaží, boli navyše zaradení do žrebovania o značkový bicykel.

Megaihrisko Športuj Slovensko zožalo veľký úspech

Na megaihrisku Športuj Slovensko si deti mohli pod dozorom trénerov vyskúšať viac ako desať športov. Veľkým lákadlom bola lezecká stena, na ktorej sa malí návštevníci razom zmenili na horolezcov, ale aj boxerský ring Tomiho Kida s gigantickou boxerskou rukavicou. Nechýbali ani futbal, basketbal, florbal, atletika, volejbal, biatlon, bedminton, teqbal či skákacie hrady a BILLA stánok, v ktorom sa vyhrávali zaujímavé ceny. Megaihrisko vzniklo vďaka spolupráci s jednotlivými športovými zväzmi, ktoré sa deťom po celý čas venovali a predstavovali im jednotlivé športy.

Športuj Slovensko v Prešove navštívilo 3500 ľudí.
Športuj Slovensko v Prešove navštívilo 3500 ľudí.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Prvá zastávka Športuj Slovensko vyvrcholila autogramiádou športovcov a koncertom populárnej detskej skupiny Paci Pac, ktorá roztancovala nielen detské nohy, ale aj tie dospelé.

Druhé podujatie Športuj Slovensko sa uskutoční už 21. mája na Štrbskom Plese. Ani tentoraz nebude chýbať skvelá zábava, megaihrisko či športové hviezdy. Podujatie je pre celú rodinou zadarmo, rovnako ako aj registrácia do súťažných disciplín v behu a v jazde na bicykli. Viac informácií nájdete na www.sportujslovensko.sk

Športuj Slovensko Štrbské Pleso 

Projekt Športuj Slovensko vznikol aj vďaka generálnemu partnerovi projektu BILLA.

POZRITE SI GALÉRIU 

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV