SOŠV
Reportáž
3 min. čítania

Športuj Slovensko pod Urpínom motivovalo začínajúce športové talenty

Miroslava Luptáková

Podujatie Športuj Slovensko prinieslo 23. júna do Banskej Bystrice deň plný športu a skvelých zážitkov. V parku pod Múzeom SNP oslávil Slovenský olympijský a športový výbor spolu so slovenskými olympionikmi a všetkými návštevníkmi Medzinárodný olympijský deň. 

Športové podujatie v Banskej Bystrici ocenila aj slovenská olympijská reprezentantka v biatlone Anastasia Kuzminová. „Som rada, že podujatie Športuj Slovensko pricestovalo aj na našu pôdu. Toto športovisko je veľmi komfortné a jeho rozloha ponúka návštevníkom a všetkým, čo majú radi šport, možnosť vyskúšať si rôzne športy.“

Anastasia Kuzminová s malými športovcami
Anastasia Kuzminová s malými športovcami
Foto
SOŠV - Samuel Galica

Možnosť zapojiť sa do súťažných disciplín, akými boli beh či preteky na bicykli využilo mnoho mladých talentov. Každé dieťa sa v závere mohlo tešiť z medailí, ktoré rozdávali naši úspešní športovci. „Atmosféra bola veľmi príjemná a súťaživá. Nádherne sa pozeralo na malé detičky, ktoré bojovali ako o život a dali zo seba všetko. Na cieľovej čiare mali niektorí i nepríjemné pocity. V takom prípade im vždy rada porozprávam, že šport často bolí a je práve o tom, ako vydržať a prekonať sa. Takto si to však mohli vyskúšať na vlastnej koži a otestovať sa,“ dodáva naša niekoľkonásobná olympijská medailistka.

Podpora a motivácia nádejných talentov slovenského športu 

„Veľmi sa teším z prvého miesta. Súťažil som v behu na 900 metrov, bežalo sa mi fantasticky a v cieli som sa neuveriteľne tešil z toho, že som prvý. Výhra ma motivuje, aby som sa snažil aj naďalej. Športujem rád, hrám futbal za Duklu a baví ma to,“ povedal Lukáš, jeden z víťazov. Úspešná bežkyňa Evka zas prezradila, že šport ju naozaj baví a venuje sa nielen atletike, ale aj plávaniu, tenisu či biatlonu.  

Podujatie oslovilo predovšetkým nádejné športové talenty, no myšlienku podujatia ocenili aj ich rodičia. „Je to výborná vec pre deti, ktorá ich podporuje v športe. Deti športujú málo a viac sa venujú technológiám, takže podobné podujatie vítam,“ dodala mama malej cyklistky Ley. 

Športuj Slovensko
Foto
SOŠV - Samuel Galica

Cieľom je ukázať, aké emócie a zážitky prináša šport

Z vysokého počtu návštevníkov mala úprimnú radosť aj ambasádorka projektu Anastasia Kuzminová. „Je to veľmi dobrá správa, že počet zúčastnených je stále väčší a väčší. Znamená to, že záujem o takéto športové podujatia, medzi ktoré patri aj Športuj Slovensko,  je veľký. Mňa ako športovkyňu to veľmi teší, lebo naším cieľom je zoznámiť verejnosť s tým, čo šport ponúka, aké emócie a zážitky prináša. Čím viac ľudí si príde zašportovať alebo sa len pozrieť a zažiť športovú atmosféru, tým viac ma to teší. Som veľmi rada, že prišli aj ďalší olympionici a môžeme tak spolu svojím osobným príkladom ľudí povzbudiť a potešiť.“

Športuj Slovensko
Foto
SOŠV - Samuel Galica

Ďakujeme nášmu generálnemu partnerovi projektu BILLA za to, že Športuj Slovensko mohlo vzniknúť a tešiť nielen deti, ale aj rodičov na celom Slovensku. Tešíme sa na vás už 21. septembra v Bratislave.

POZRITE SI FOTOGALÉRIU 

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV