Športové aktuality
3 min. čítania

Správny výber, či dielo náhody? Šťastné čísla, ktoré mali na dresoch úspešní slovenskí športovci

PR Článok
Foto
TASR/AP

V športe je dôležité vedieť si vybrať šťastné číslo. Niekedy je to však v rukách organizátorov, žrebov či náhody. Pozrite sa spolu s nami, pod ktorými číslami získali naši športovci svoje pamätné úspechy.

Číslo 19 – Anastasia Kuzminová

13. februára 2010  sa stala Anastasia Kuzminová prvýkrát olympijskou víťazkou. Slovenská biatlonistka v tento deň triumfovala v šprinte na 7,5 km. Pre Kuzminovú to bola prvá olympijská medaila a pre Slovensko prvé zlato zo zimných olympijských hier v histórii samostatnosti. A viete, aké štartovacie číslo mala „zlatá Nasťa“ vtedy na kombinéze? Bolo to číslo 19.

 Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová.
Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová.
Foto
TASR/AP

Číslo 81 – Marián Hossa

Číslo 81 na drese doteraz máta obrancov v NHL. Jeho hrdým nositeľom bol slovenský útočník Marián Hossa. Hossa sa práve s číslom 81 dočkal svojho prvého Stanleyho pohára v roku 2010, ku ktorému pridal neskôr ešte dva v rokoch 2013 a 2015. Predtým však strieľal góly pod číslom 18. Osemnástku nosil počas pôsobenia v Ottawe, v Atlante a v Pittsburghu. Toto číslo mu vydržalo až do prestupu do Detroit Red Wings. V Detroite si musel vymeniť číslo kvôli dlhoročnej klubovej opore Kirkovi Maltbymu. V Chicagu toto číslo vyradili v roku 1998 na počesť Denisa Savarda.

Marián Hossa počas zápasu zámorskej hokejovej NHL.
Marián Hossa počas zápasu zámorskej hokejovej NHL.
Foto
TASR/AP

Číslo 57 – Peter Sagan

V roku 2012 sa v tíme Liquigas-Cannondale dostal prvýkrát na prestížnu Tour de France aj slovenský mladík Peter Sagan, vychádzajúca hviezda svetovej cyklistiky. Vyhral tri etapy a získal svoj prvý zelený dres. V bodovacej súťaži vtedy nazbieral 421 bodov. Na svojom prvom zelenom drese nosil štartové číslo 57. Dnes má na svojom konte už rekordných sedem zelených dresov čím prekonal aj legendárneho Nemca Erika Zabela.

Peter Sagan na Tour de France 2012.
Peter Sagan na Tour de France 2012.
Foto
RTVS

Číslo 4 – Petra Vlhová

14. februára 2019 sa zrak mnohých Slovákov upieral k televíznym obrazovkám. Vo švédskom Are išla na svetovom šampionáte Petra Vlhová druhé kolo obrovského slalomu. Slovenská lyžiarka sa pár dní predtým tešila z historicky prvej individuálnej medaily z MS v lyžovaní pre Slovensko. V alpskej kombinácii získala striebro. V druhom kole obrovského slalomu mala na drese číslo 4. Na zjazdovke Olympia nakoniec s týmto číslom triumfovala a tešila sa z historického zlata.

Slovenská slalomárka Petra Vlhová na trati 1. kola slalomu vo finálových pretekoch vo švédskom Aare 17. marca 2018.
Slovenská slalomárka Petra Vlhová na trati 1. kola slalomu vo finálových pretekoch vo švédskom Aare 17. marca 2018.
Foto
TASR/AP

Pre tých, ktorí skúšajú šťastie v lotériách od nášho exkluzívneho partnera TIPOS, môžu byť tieto číslo skvelou inšpiráciou. Vďaka spolupráci si fanúšikovia rôznych hier i podporovatelia slovenských športovcov môžu kúpiť špeciálnu Olympijskú edíciu žrebov „Prasa v žite“. Podporte členov Slovenského olympijského tímu kúpou špeciálnej edície žrebov a zároveň vyhrajte.

TIPOS v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom ponúka tri samostatné edície okamžitých lotérií s troma odlišnými cenami a troma rôznymi hlavnými výhrami s mottom zotrite a vyhrajte. Časť výťažku z ich predaja putuje priamo na podporu Slovenského olympijského tímu. Žreby si môžete kúpiť na každej pošte a predajných miestach spoločnosti TIPOS. Olympijská edícia žrebov „Prasa v žite“ je v predaji do septembra 2020. Prajeme vám veľa zábavy a šťastia s prasiatkami na žreboch od TIPOS!

Spoločnosť TIPOS je exkluzívny partner Slovenského olympijského a športového výboru.

Tagy
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV