Športové aktuality
2 min. čítania

Srdce pre seniorov spája bývalých športovcov: Oddýchnu si v kúpeľoch a zaspomínajú na úspešné kariéry

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru sa nevenuje len projektom, ktoré sú zamerané na podporu mladých športových talentov. Podporuje aj športovcov, ktorí na svoje najväčšie športové úspechy už len s úsmevom na tvári spomínajú.

POMÔŽTE SPOLU S NAMI A DARUJTE 2 PERCENTÁ Z DANE NADÁCII SOŠV

Chcem darovať 2%

Projekt s názvom „Srdce pre seniorov” už päť rokov spája bývalých športovcov a trénerov, ktorí nás reprezentovali na európskych a svetových podujatiach. Nadácia SOŠV v spolupráci s Kúpeľmi Dudince každoročne odmení olympionikov za ich športové výsledky a činnosť v športovom hnutí liečebnými poukazmi.

„Som veľmi rád, že Nadácia SOŠV každoročne organizuje tento skvelý projekt. Osobne sa zúčastňujem  každého ročníka v Dudinciach. S bývalými olympionikmi, športovcami i trénermi sa vždy s radosťou stretnem a pozhováram. Tieto momenty pre mňa veľa znamenajú,“ hovorí prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Bývalí reprezentanti tak majú možnosť zregenerovať v kúpeľnom prostredí, ale aj zaspomínať si so svojimi kolegami na úspešné roky kariéry. „Vždy sa mi páči, koho tu stretnem a s kým sa zoznámim. Veľa olympionikov zo zimných športov nepoznám,“ hovorí o projekte bývalá gymnastka a olympionička Marianna Némethová-Krajčírová. „Tento projekt vnímam ako vďaku športovcom, ktorí niečo dosiahli a reprezentovali svoju krajinu. Je skvelé, že sme sa po mnohých rokoch stretli a zaspomínali na zážitky z olympijských hier,“ dodáva bývalý basketbalista Justín Sedlák.

O nadácii Slovenského olympijského a športového výboru

Nadácia sa orientuje na pomoc športovcom a športovej rodiny od mládežníckeho veku až po seniorov. Chceme podporiť športovanie na Slovensku a pestovať u ľudí návyk na každodenný pohyb. Veríme, že vďaka pohybu bude naša krajina zdravšia a cez rôzne projekty Nadácie sa nám podarí dostať pozitíva športovania medzi širokú verejnosť.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV