Športové aktuality
2 min. čítania

Štadión B. C. Place pre ceremoniály ZOH 2010 vo Vancouvri sa dočká otváracej strechy

VANCOUVER 17. mája (SITA, AFP) - Štadión vo Vancouvri s názvom B. C. Place čaká v najbližšom čase rekonštrukcia. Renovácie sa dočká najmä strecha stánku, ktorý bude v roku 2010 dejiskom otváracieho i záverečného ceremoniálu zimných olympijských hier, ako aj každodenného odovzdávania medailí. Po rekonštrukčných prácach bude na štadióne 60 000 miest na sedenie, strecha sa bude dať zaťahovať a úplne novú podobu dostanú aj toalety, kúpeľne a ďalšie vnútorné priestory.

"BC Place Stadium bol vždy vynikajúcim miestom na usporadúvanie veľkolepých ceremónií. Po rekonštrukcii sa táto skutočnosť len potvrdí," povedal John Furlong, šéf exekutívy organizačného výboru ZOH vo Vancouveri.

Otvárací ceremoniál je naplánovaný na 12. február 2010, záverečná slávnosť sa uskutoční o 16 dní neskôr, teda 28. februára. Po prvý raz v histórií si najlepší športovci prevezmú svoje medaily na krytom štadióne a nie pod holým nebom.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV