Šport a olympizmus
3 min. čítania

Staň sa reportérom na EYOF Banská Bystrica 2022

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Prax a skúsenosti nadobudnuté ešte pred ukončením vysokej školy sú výborným odrazovým mostíkom v každej profesii. Aj v profesii športového novinára. Slovenský olympijský a športový výbor, organizačný výbor Európskeho olympijského festivalu mládeže Banská Bystrica 2022 a Klub športových redaktorov SSN ponúkajú študentom vysokých škôl možnosť získať cenné skúsenosti v novom programe „Staň sa reportérom na EYOF Banská Bystrica 2022.“

Najväčšie multišportové podujatie v histórii Slovenska sa koná od 24. do 30. júla 2022.

Cieľom celého programu je ukázať študentom, ako vyzerá v praxi práca športového novinára na veľkom medzinárodnom podujatí. EYOF Banská Bystrica 2022 sa totiž v mnohom podobá na olympijské hry. Študenti masmediálno-komunikačných i žurnalistických odborov dostanú skvelú príležitosť spolupracovať počas celého športového podujatia s poprednými slovenskými športovými novinármi a spoznajú aj čo-to zo zákulisia organizácie EYOF. Zároveň to môže byť pre účastníkov programu skvelá možnosť absolvovať niektorú z povinných odborných stáží ešte pred začiatkom ďalšieho akademického roka.

Do programu sa môžu zapojiť študenti vysokých škôl, najmä žurnalistických a masmediálno-komunikačných fakúlt. Vybraní uchádzači sa stanú súčasťou mediálneho tímu EYOF Banská Bystrica 2022.

Účastníci programu Staň sa reportérom na EYOF dostanú akreditáciu na podujatie s prístupom na všetky športoviská, budú mať zabezpečené ubytovanie, stravovanie i presuny medzi športoviskami. Podmienkou je mať vlastný počítač.

Po príchode do Banskej Bystrice absolvujú stretnutie s mediálnymi tímami SOŠV a EYOF Banská Bystrica 2022, ktoré im predstavia svoju prácu. V rámci workshopu spoznajú zákulisie práce športového novinára i športového funkcionára.

Počas trvania EYOF sa budú priamo na športoviskách zoznamovať s prácou športového novinára. Pripravovať budú rozhovory, komentáre a reportáže. Po skončení každého dňa dostanú spätnú väzbu na svoju činnosť. Počas podujatia spoznajú naživo zaujímavých ľudí zo slovenského i svetového športu. Medzi benefity programu môže patriť možnosť pokračovania spolupráce s redakciami či s organizátormi niektorých ďalších významných športových podujatí.

PRIHLÁŠKY

Študenti vysokých škôl z celého Slovenska sa môžu do programu prihlasovať do 20. júna 2022 prostredníctvom formulára. Súčasťou prihlášky je krátky motivačný list v rozsahu do jednej normostrany a ukážka dvoch publikovaných či nepublikovaných prác. Samotná stáž sa začne 23. júla a potrvá do 30. júla 2022.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV