Športové aktuality
2 min. čítania

Stanovská s Bátikom v C2 mix na MS vo vodnom slalome na 5. mieste

Rio de Janeiro 28. septembra (TASR) - Na majstrovstvách sveta slalomárov na divokej vode v brazílskom Riu de Janeiro skončili slovenskí kanoisti Soňa Stanovská - Ján Bátik v mixe vo finále na 5. mieste, so stratou na zlatých Poliakov Pochwalu - Stachovú 12,09 s. Druhé miesto obsadili Francúzi Prigent - Henryová (+0,36), tretie Česi Vojtová - Mašek (+3,77). V C2 mix, disciplíne, ktorá sa stala súčasťou programu MS len vlani, vzhľadom na slabšiu účasť iba siedmich lodí kvalifikáciu zrušili, zo semifinále postúpili všetky lode a celá táto kategória mala veľmi rýchly priebeh. Finále bolo na programe len 40 minút po semifinále.

Premiéra s 5. miestom dopadala podľa Jána Bátika vcelku dobre: "Jazda bola super, solídna a plynulá, s malým zaváhaním a ťukom. Sami sme boli v cieli prekvapení, aký veľký tam vznikol rozstup. Ako bude ďalej, či budeme pokračovať, ešte zvážime, všetky plusy a mínusy. Treba počkať na vyjadrenie ICF, ako sa k tomu postaví, či táto kategória bude pokračovať, až potom si k tomu sadneme a rozhodneme sa."

Soňa Stanovská spomenula úsek trate, ktorý priniesol najviac problémov: "V prvej jazde sme mali práve v závere obrovskú stratu, v druhej sme sa chceli zlepšiť, podarilo sa, aj keď nie dokonale. Tá protiprúdna bránka je ťažká, bolo treba veľký nájazd, rýchlo zabrať a prúd preraziť, aj voda sa tam menila. Mňa táto kategória veľmi baví, je to odreagovanie od individuálnych pretekov, predsa len sme tam dvaja a je väčšia zábava. Sama neviem, ako bude ďalej, tento rok maturujem, pôjdem na ,výšku´, uvidím, akú školu si vyberiem a ako sa to všetko vyvinie."

Finálové výsledky MS - C2mix: 1. Pochwala - Stachová (Poľ.) 106,48 (2), 2. Prigent - Henryová (Fr.) 106,84 (0), 3. Vojtová - Mašek 110,25 (2), 4. Fišerová - Jáně (všetci ČR) 113,30 (4), 5. Soňa STANOVSKÁ - Ján BÁTIK (SR) 118,57 (2), 6. Vilarrubiová - Hernanz (Šp.) 121,19 (4).

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV