Športové aktuality
2 min. čítania

Zuzana Rehák Štefečeková s bronzom z MS i s miestenkou do Paríža

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Zuzana Rehák Štefečeková počas majstrovstiev sveta v Osijeku, kde v trape získala bronz i olympijskú miestenku do Paríža.
Foto
Športové centrum polície

Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková získala na majstrovstvách sveta v streľbe z brokových zbraní v Osijeku bronzovú medailu v trape žien a zároveň sa stala prvou Slovenkou s miestenkou na olympijské hry do Paríža.

Trio najlepších na MS v Osijeku.
Najlepšie ženy súťaže v trape na MS v Osijeku, bronzová Zuzana Rehák Štefečeková vpravo.
Foto
Športové centrum polície

Olympijská víťazka z Tokia 2020 potvrdila aj v Chorvátsku, že v trape patrí medzi svetovú špičku. Trojdňovú kvalifikáciu vyhrala s výkonom 122 bodov, v posledných troch kolách trafila všetkých 75 terčov.

Čistú položku predviedla aj v prvom semifinále, z ktorého sa kvalifikovala do finálovej štvorky. Zuzana Rehák Štefečeková si postupom do záverečného boja o medaily vybojovala zároveň aj olympijskú miestenku do Paríža.

Vo finále sa jej už na čisté položky nepodarilo nadviazať. Minula tretí a piaty terč, potom netrafila ani 15., 19. a 23., a keďže Carole Cormenierová z Francúzska a Fatima Galvezová zo Španielska boli presnejšie, pripadol jej bronz. Majsterkou sveta sa napokon stala Carole Cormenierová.

„Pred pretekmi bol môj cieľ zastrieľať tak, aby som bola po ich skončení spokojná. Miestenka na olympijské hry v Paríži nebola primárny cieľ. Splnila som ambíciu, s ktorou som nastupovala a som spokojná. Dnes už som bola aj nervózna, cítila som stres. Nechcela som vo finále vypadnúť ako prvá, mám medailu, s ktorou som spokojná bez ohľadu na jej farbu. Je fajn, že nemusím teraz už naháňať body do rebríčka olympijskej kvalifikácie a môžem si vyberať preteky, na ktorých budem štartovať,“ skonštatovala Zuzana Rehák Štefečeková v rozhovore, ktorý pripravilo Športové centrum polície.

Na majstrovstvách sveta získala už svoju šiestu medailu, tretiu bronzovú. Zo zlata sa tešila v Mníchove 2010 i Čangwone 2018, raz získala aj striebro.

Druhá slovenská zástupkyňa Jana Špotáková obsadila v kvalifikácii 21. pozíciu s nástrelom 113 bodov.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV