Športové aktuality
Lausanne
2 min. čítania

Stolnotenisový mix Pištej, Balážová by mal mať istý štart na OH v Tokiu, ITTF zrušila všetky turnaje až do konca apríla

Na základe postavenia v redukovanom svetovom rebríčku by náš stolnotenisový mix Barbora Balážová, Ľubomír Pištej mal mať štart na OH v Tokiu už prakticky istý.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Medzinárodná stolnotenisová federácia (ITTF) zrušila všetky svoje aktivity od 16. marca až do konca apríla, vrátane kvalifikácii na olympijské hry do Tokia. Reagovala tak na pandémiu koronavírusu. O miestenky do Tokia bojujú aj Slováci. Súťaže tímov poznajú už všetkých 32 účastníkov (16 v mužskom a 16 v ženskom turnaji) a Slovensko sa do nich nekvalifikovalo, no stále bojuje v singloch a najmä v mixoch.

V nich sa pod piatimi kruhmi predstaví dokopy 16 tímov, po jednom z jednej krajiny. Sedem párov má už istotu, ďalšie tri mali vzísť z regionálnych kvalifikácii v Ázii (mala sa konať 6. - 12. apríla v Bangkoku), Latinskej Amerike (15. - 19. apríla v Rosáriu) a Oceánie (19. a 20. apríla v Brisbane) a jedna z Japan Open, ktorý predbežne preložili z apríla na máj.

Zvyšných päť miesteniek pridelí ITTF podľa redukovaného júnového svetového rebríčka. V tom marcovom rebríčku figuruje duo Barbora Balážová a Ľubomír Pištej na siedmom mieste, v redukovanej verzii je druhé, keďže prvých päť tímov je z Číny, Hong Kongu, Taiwanu, Japonska a Nemecka a tieto krajiny už majú miestenky na OH vo vrecku. Balážová s Pištejom bojujú o účasť aj v singloch, v nich má veľkú šancu na OH Jang Wang a malú aj Tatiana Kukuľková, ktorá skončila pred týždňom vo štvrťfinále na ME do 21 rokov.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV