Šport a olympizmus
2 min. čítania

Projekt NewMiracle pokračoval medzinárodným školením v Bratislave

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Účastníčky a projektoví lektori školenia NewMiracle v Bratislave.
Foto
SOŠV

Medzinárodný projekt NewMiracle zameraný na podporu angažovania sa žien vo vedúcich funkciách v športe pokračoval tento týždeň školením v Bratislave, na ktorom si skúsenosti vymieňali účastníčky zo Slovenska, Lotyšska, Litvy a Talianska. Stretnutie NewMiracle v bratislavskom hoteli Gate One im dalo možnosť vzájomne sa spoznať, rozšíriť si vedomosti a pozrieť sa na výzvy v športe z inej perspektívy.

Členka MOV Danka Barteková počas prednášky na školení NewMiracle
Členka MOV Danka Barteková počas prednášky na školení NewMiracle.
Foto
SOŠV

Projekt NewMiracle vznikol z iniciatívy Litovského olympijského výboru, ku ktorému sa pripojili národné olympijské výbory zo Slovenska, Talianska, Lotyšska a Estónska. Celkovo sa do programu, ktorý je spolufinancovaný z prostriedkov Európskej únie v rámci Erasmus+, zapojilo 100 účastníčok.

V Bratislave sa stretlo 41 manažérok a projektoví lektori a oboznamovali sa s témou a myšlienkami dobrého riadenia v športe. Prednášajúci sa snažili vysvetliť, ako fungujú športové organizácie v rôznych krajinách. Témy prezentovali aj členka Medzinárodného olympijského výboru a viceprezidentka SOŠV Danka Barteková a manažér rozvoja Svetového jachtingu Rob Holden.

Účastníčky získali vedomosti o platformách dobrej správy veci verejných a na praktických stretnutiach analyzovali prípadové štúdie konkrétnych organizácií. Dostali konkrétne nástroje a materiály, ktoré môžu využívať vo vlastnej organizácii.

„Projekt New Miracle je jedinečná príležitosť pre ženy na všetkých úrovniach športového manažmentu. Či už zastávajú pozíciu aktívnych dobrovoľníčok v kluboch alebo sa spolupodieľajú na riadení národného športového zväzu, prípadne inej športovej inštitúcie. Nadviazane medzinárodných kontaktov, ako aj pohľad na fungovanie v obdobných štruktúrach v iných krajinách, predstavuje neprenosnú skúsenosť, z ktorej môžeme všetky vyťažiť v prospech športového hnutia vo svojich domovinách,“ povedala slovenská účastníčka stretnutia v Bratislave Lucia Antolová, mediálna manažérka Fondu na podporu športu.

Slovenský olympijský a športový výbor sa zapojením do projektu snaží nielen podporovať angažovanosť žien v športe, ale aj inkluzívnosť v športe. NewMiracle nie je iba o školeniach. Účastníčky dostali možnosť počas jeho trvania konzultovať rôzne témy so skúsenými mentormi.

Erasmus+
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV