Šport a olympizmus
Bratislava
2 min. čítania

Stretnutie predstaviteľov SOŠV a Maltézskej pomoci Slovensko, spolupracujúcich pri pomoci Ukrajine

Milan Pukančík
Na spoločnej fotografii po skončení stretnutia zľava Štefan Dobák a Július Brichta z Maltézskej pomoci Slovensko a Anton Siekel a Jozef Liba.zo SOŠV.
Foto
Ľubomír Souček, SOŠV

Vo štvrtok 11. augusta sa na pozvanie prezidenta Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Antona Siekela a za účasti generálneho sekretára SOŠV Jozefa Libu uskutočnilo stretnutie vedúcich predstaviteľov SOŠV s predstaviteľmi Maltézskej pomoci Slovensko – s prezidentom organizácie Júliusom Brichtom a so Štefanom Dobákom.

Maltézska pomoc Slovensko je humanitárna organizácia, ktorá ako jedna z prvých začala s poskytovaním pomoci ľuďom unikajúcim pred vojnou na Ukrajine. Aj preto sa SOŠV rozhodol osloviť túto organizáciu, ako renomovaného a skúseného partnera, so žiadosťou o nadviazanie spolupráce pri zabezpečovaní transportu humanitárnej pomoci pre Olympijský výbor Ukrajiny.

Prezident Maltézskej pomoci Slovensko Július Brichta s prezidentom SOŠV Antonom Siekelom.
Prezident Maltézskej pomoci Slovensko Július Brichta s prezidentom SOŠV Antonom Siekelom.
Foto
Ľubomír Souček, SOŠV

V rámci tejto spolupráce boli od júna na Ukrajinu vypravené dva plne naložené kamióny pomoci v podobe trvanlivých potravín, šatstva, balenej vody, hygienických potrieb a iných vecí bežnej spotreby. Tie doručili do strediska v Užhorode, odkiaľ sa humanitárna pomoc distribuovala do ďalších oblastí Ukrajiny.

Význam tejto pomoci ocenil aj prezident Ukrajinského olympijského výboru Sergej Bubka, ktorý sa počas návštevy na nedávnom XVI. letnom Európskom olympijskom festivale mládeže v Banskej Bystrici na stretnutí členov ukrajinskej výpravy s vedúcimi predstaviteľmi SOŠV osobne poďakoval SOŠV za pomoc a podporu Ukrajine.

Štvrtkové stretnutie zástupcov oboch organizácií bolo zároveň príležitosťou na prediskutovanie možností ďalšej vzájomnej spolupráce a využitia potenciálu športového hnutia v oblasti humanity a solidarity.

Časť humanitárnej pomoci pre Ukrajinu pred nakladaním do kamiónov.
Časť humanitárnej pomoci pre Ukrajinu pred nakladaním do kamiónov.
Foto
Maltézska pomoc Slovensko
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV