Športové aktuality
Minsk
3 min. čítania

Strieborný šprintér na EH Ján Volko: Takú ťažkú medailu som v zbierke ešte nemal

Profile picture for user soucek
Ľubomír
Souček
Ján Volko s poriadne ťažkou striebornou medailou z Európskych hier v Minsku.
Foto
Andrej Galica, SOŠV
Ján Volko na stupni víťazov so strieborným kovom na hrudi.
Ján Volko na stupni víťazov so strieborným kovom na hrudi.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

(Pre olympic.sk píše hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy) – Deň po prvej časti atypickej súťaže miešaných atletických družstiev na II. európskych hrách v Minsku v novom formáte DNA, v ktorej dosiahol druhý najlepší čas v behu na 100 m (10,38 s), si Ján Volko prevzal striebornú medailu. Slávnostný ceremoniál – spoločný pre premiantov všetkých 9 individuálnych atletických disciplín, ktoré sú v programe premiérovej súťaže vo formáte DNA – sa odohral v hlavnej mestskej fanzóne Európskych hier, neďaleko od Paláca športu. Medailu, vôbec slovenskú na EH v Minsku, Jánovi Volkovi odovzdal prezident Európskej atletiky Sven Arne Hansen.

“Ceremoniál som si užil. Prekvapilo sa, že tá medaila je naozaj veľmi ťažká. Takú ťažkú som v zbierke ešte nemal. Naozaj sa mi páči. Je to krásny pocit. Bojoval som predovšetkým za tím, ale som rád, že sa mi pri tom podaril aj individuálny úspech. Keby som však druhé miesto obsadil v priamom súboji s najlepšími súpermi, bolo by to trochu cennejšie. Viac by som ocenil klasický formát súťaže, než tento nový DNA, ale všetci sa z medaily tešíme,” vyznával sa Ján Volko po slávnostnom ceremoniáli. A dodal, že pred ďalším súťažením v Minsku – tentoraz už výsostne v tímovom duchu – sa cíti dobre a po prvom štarte si dobre oddýchol. “Pondelňajší tréning bol dobrý,” dodal.

Jánovi Volkovi pred množstvom členov slovenskej výpravy k striebru zablahoželal pred "našou" budovou v dedine športovcov v Minsku vedúci výpravy Roman Buček.
Jánovi Volkovi pred množstvom členov slovenskej výpravy k striebru zablahoželal pred "našou" budovou v dedine športovcov v Minsku vedúci výpravy Roman Buček.
Foto
Ľubomír Souček, SOŠV

Slávnostný ceremoniál sledovali naživo všetci členovia atletickej časti našej výpravy v Minsku, ktorí boli jeho prvými gratulantmi. Jána Volka potom znovu privítali aj pred budovou číslo 1 v dedine športovcov, v ktorej býva slovenská výprava. K atlétom sa tam pridali aj členovia ďalších častí výpravy a oficiálne mu zagratuloval (a takisto aj jeho trénerke Nadi Bendovej) vedúci výpravy Roman Buček. Od atletických “kolegov” dostal Volko špeciálny darček, o ktorý sa postaral jeden z našich trénerov Marcel Lopuchovský. Išlo o dlhočižný “chomút” z vanilkových venčekov, navlečených na špagáte…

Keďže pred štyrmi rokmi na I. EH v Baku bol Ján Volko členom strieborného miešaného tímu atlétov Slovenska, dá sa s trochou zveličenia povedať, že je jediný náš športovec, ktorý má medailu z oboch edícií Európskych hier (o zveličení píšem preto, lebo celý tím dostal len jednu medailu, ktorú prevzal kapitán, kladivár Marcel Lomnický). Keďže atletika bola v Baku a je aj v Minsku atypická, nie je to teda celkom to pravé “orechové”. Ale cenný kov sa tak či tak počíta.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV