Športové aktuality
2 min. čítania

Súrodenci Solymosyovci získali ďalší bronz na ME v umeleckom plávaní

Jozef a Silvia Solymosyovci s bronzovými medailami z ME v umeleckom plávaní v Ríme.
Foto
swimmsvk.sk

Slovenskí reprezentanti v umeleckom plávaní, súrodenci Jozef a Silvia Solymosyovci, získali na majstrovstvách Európy v plaveckých športoch v Ríme bronzovú medailu aj v technických miešaných pároch. Vo finále obsadili vo Foro Italico tretie miesto so ziskom 75,5914 b. Nadviazali tak na sobotňajšie bronzové vystúpenie z finále voľných mixov.

Solymosyovci štartovali v pondelok v konkurencii dvojíc z piatich krajín ako prví v poradí, za sebou nechali tandemy Srbska a Belgicka. Úlohu favoritov potvrdili domáci Taliani Giorgio Minisini s Lucreciou Ruggierovou, ktorí dostali od rozhodcov známku 89,3679 b. Striebro putuje do Španielska zásluhou Emmy Garciovej Garciovej a Paua Ribesa Cullu.

„Bolo to náročné, Belgičania boli silní súperi, ale v záverečnej časti im došli sily. My sme dosiahli náš najvyšší počet bodov v technickej zostave, v porovnaní s MS v Budapešti sme poskočili o 2 body,“ uviedla mama a zároveň trénerka bronzového dua Ivana Solymosyová pre oficiálnu webovú stránku Slovenskej plaveckej federácie.

Radosť z ďalšieho medailového úspechu neskrýval ani prezident SPF Ivan Šulek: „Som nesmierne šťastný, že napriek našim problémom s bazénmi sme dokázali športovej verejnosti, že aj v takej malej krajine dokážeme robiť skvelé výsledky v plaveckých športoch. U rodiny Solymosyových si vážim druhý bronz o to viac, že sú nesmierne skromní, vytrvalí a milí. Osobne som im fandil od môjho nástupu do funkcie a ich druhý bronz ma pre SPF cenu zlata, ako povedala trénerka a mamina Jožka a Silvie, Ivana."

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV