Šport a olympizmus
2 min. čítania

Súťažiť sa bude aj v e-športoch. Medzinárodný olympijský výbor ohlásil vznik Olympic Virtual Series

Olympic Virtual Series bude pozostávať z virtuálnych športových súťaží v bejzbale, cyklistike, veslovaní, jachtingu a v motoristickom športe. OVS sa uskutoční ešte pred olympijskými hrami, začne sa 13. mája a bude pokračovať až do 23. júna 2021. Pôjde o úplne prvé olympijské udalosti s oficiálnou licenciou pre nefyzické, virtuálne športy.

„Olympic Virtual Series je nový, jedinečný olympijský digitálny zážitok, ktorého cieľom je zvýšiť priamy kontakt s novým publikom v oblasti virtuálnych športov. Jeho koncepcia je v súlade s olympijskou Agendou 2020 + 5 a s digitálnou stratégiou MOV. Podporuje športovú participáciu a propaguje olympijské hodnoty so špeciálnym zameraním na mládež,“ uviedol prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach.

Olympic Virtual Series vytvára priestor na prepojenie sveta fyzického športu s virtuálnou športovou hernou komunitou. Každá medzinárodná federácia ponúkne svoje podujatie vo formáte, ktorý maximalizuje hromadnú online účasť. To umožní účastníkom z celého sveta súťažiť z domova, alebo z ich tréningových priestorov.

Fanúšikovia a športoví nadšenci sa budú mať možnosť sledovať udalosti na Olympic Channeli. Ďalšie informácie o tom, ako sa zúčastniť, ako aj ceny pre víťazov, oznámi MOV čoskoro.

Súčasťou olympijskej virtuálnej série budú nasledujúce medzinárodné federácie a vydavatelia hier:

  • World Baseball Softball Confederation (WBSC) – eBaseball Powerful Pro Baseball 2020, Konami Digital Entertainment
  • Union Cycliste Internationale (UCI) – Zwift, Zwift inc.
  • World Rowing - Open format
  • World Sailing - Virtual Regatta, Virtual Regatta SAS
  • Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) - Gran Turismo, Polyphony Digital
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV