Športové aktuality
3 min. čítania

Chochlíková bude bojovať o medailu, Bartalský piaty v slalome

Z Birminghamu PETER PAŠUTH
Martin Bartalský po súťaži na Svetových hrách v Birminghame nebol úplne spokojný, dúfal v zisk medaily v slalome vo vodnom lyžovaní za vlekom.
Foto
SOŠV/PETER PAŠUTH

Slovenský reprezentant vo vodnom lyžovaní za motorovým člnom Martin Bartalský obsadil v slalome na Svetových hrách v Birminghame 5. miesto. Do bojov o medaily v thajskom boxe postúpila v piatok v Alabame Monika Chochlíková. Svetové hry vyvrcholia v Alabame počas víkendu.

Vodní lyžiar Martin Bartalský sa predstavil na Svetových hrách tretíkrát a piatou priečkou vyrovnal svoj najlepší výsledok z Vroclavu 2017. V Cali 2013 bol 33-ročný Spišiak v slalome i v skokoch desiaty.

Martinovi Bartalskému k medaile veľa nechýbalo

Do finále sa prebojoval zo 6. miesta v kvalifikácii. V boji o medaily na jazere Oak Mountain napokon zvládol obísť pri rýchlosti 58 km/h na 11,25 m dlhom lane 3 bóje.

Po pretekoch bol nespokojný, keďže cítil šancu na medailu. Bronz bral Kanaďan Cole McCormick, ktorý obišiel 4,5 bóje.

„Škoda. Ak by som zvládol celý úsek na jedenásťmetrovom lane, mohla to byť medaila a bol by som oveľa spokojnejší. Chytil som vlny na prvej bóji, potom som dotiahol na druhú. Na tretej so sa necítil zle, ale na štvrtú mi to už nevyšlo,“ hodnotil rodák zo Spišskej Novej Vsi, ktorý už dlhšie žije a pracuje v USA.

Vodní lyžiari sa museli v štátnej rezervácii Oak Mountain vyrovnať s nepríjemnými vlnami, ktoré vznikali po prejazde motorového člna. Voda sa vlnila od vybetónového brehu.

„V týchto podmienkach sa naozaj veľmi zle lyžuje. Usporiadateľ chcel mať preteky čo najbližšie k mestu. Je tu jedno jazero, kde by boli podmienky prijateľnejšie, ale je už ďalej od Birminghamu. Na tejto vode sa dá lyžovať, ale trápime sa. Inde sú vody hladké bez vĺn,“ pridal postreh Martin Bartalský.

Z thajských boxerov postúpila len Chochlíková

Monika Chochlíková si po sklamaní v kickboxe napravila chuť v thajskom boxe, v ktorom bude cez víkend bojovať o medaily. V kategórii do 51 kg si poradila vo štvrťfinále s Američankou Angelou Bahrovou po boji 29:28. Slovenka vyhrala tesne u rozhodcov prvé a tretie kolo, jej súperka bola úspešnejšia v druhom.

Na Chochlíkovú čaká v sobotňajšom semifinále od 21.45 h SELČ Rakúšanka Rebecca Hodlová.

Štvrťfinále v thajskom boxe bolo konečnou pre Lukáša Mandineca. Vo váhe do 63,5 kg prehral s Weerasakom Tharakhajadom z Thajska 26:30 a z ďalších bojov vypadol. Slovák prehral napriek veľkej snahe každé z troch kôl.

Svetové hry 2022 v Birminghame – piatok:

VODNÉ LYŽOVANIE

Slalom – finále: 1. Nate Smith (USA) 5,00/58/10,75, 2. Brando Caruso (Tal.) 1,50/58/10,75, 3. Cole McCormick (Kan.) 4,50/58/11,25, ... 5. Martin Bartalský (SR) 3,00/58/11,25.

THAJSKÝ BOX

Ženy do 51 kg – štvrťfinále: Monika Chochlíková (SR) – Angela Bahrová (USA) 29:28.

Muži do 63,5 kg – štvrťfinále: Lukáš Mandinec (SR) – Weerasak Tharakhajad (Thaj.) 26:30.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV