Športové aktuality
2 min. čítania

Svetové hry: Roman Dubský najlepší v presnosti, celkovo deviaty

Z Birminghamu PETER PAŠUTH
Parašutista Roman Dubský sa venuje disciplíne canopy piloting.
Foto
SOŠV/PETER PAŠUTH

Slovenský reprezentant v parašutizme Roman Dubský obsadil 9. priečku v canopy pilotingu na Svetových hrách v neolympijských športov v Birminghame. V konkurencii 34 súťažiacich potvrdil príslušnosť k svetovej špičke. V disciplíne na presnosť pristátia bol v Alabame najlepší.

Roman Dubský bol v utorok jediný slovenský zástupca, ktorý zasiahol do bojov na Svetových hrách.

Odskákali celý program

Parašutistom sa napokon podarilo odskákať všetkých dvanásť naplánovaných zoskokov v štyroch disciplínach – presnosť pristátia, vzdialenosť, freestyle a rýchlosť. Roman Dubský bol v presnosti najlepší. V prvom kole tejto discipíny bol štvrtý, v ďalších dvoch už najlepší.

S výnimkou úvodnej vzdialenosti, v ktorej bol deviaty, a druhého kola rýchlosti, v ktorej obsadil 21. priečku, v ostatných siedmich skokoch bol v druhej desiatke. V celkovom súčte umiestnení dosiahol hodnotu 148 bodov. Víťazom canopy pilotingu na Svetových hrách sa stal Francúz Cedrid Veiga Rios.

Roman Dubský absolvoval výnimočné preteky

V Birminghame absolvovali parašutisti výnimočné preteky. V podobnom móde neskáču často. Disciplína freestyle sa na veľkých podujatiach hodnotí samostatne a nepočíta sa do celkového hodnotenia.

„Jediná disciplína, ktorá mala rovnaké pravidlá ako na Svetových pohároch, je presnosť pristátia. V nej sa mi darilo. Vzdialenosť i rýchlosť mali pozmenené pravidlá. Navyše nám pridali freestyle, ktorý má inak osobitné preteky. Je to úplne iná súťaž ako na iných podujatiach,“ vysvetľoval počas súťaže Roman Dubský, ktorý sa zúčastnil už aj na Svetových hrách pred deviatimi rokmi. V kolumbijskom Cali obsadil 10. priečku, tentoraz sa teda zlepšil o jednu pozíciu.

Svetové hry – utorok:

PARAŠUTIZMUS

Canopy piloting: 1. Cedric Veiga Rios (Fr.) 59, 2. Nicholas Batsch (USA) 80, 3. Abdilbari Qubaisi (SAE) 96, ... 9. Roman Dubský (SR) 148.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV