Športové aktuality
2 min. čítania

Svetový rekord Rusa Morozova v chôdzi na 20 km - 1:16:43 h

SARANSK 8. júna (SITA) - Na ruskom chodeckom šampionáte v Saransku utvoril 20-ročný Sergej Morozov svetový rekord v pretekoch na 20 km časom 1:16:43 h, keď ako prvý v histórii pokoril hranicu 1:17 h. Doterajší svetový rekord Rusa Vladimira Kanajkina z 29. septembra 2007 v Saransku mal hodnotu 1:17:16 h.

Morozov, ktorý je rodákom zo Saranska a trénuje ho chodecký mág Viktor Čegin, dokončil v nedeľu iba svoju prvú dvadsiatku v živote. Aj druhý v cieli Vladimir Kanajkin dosiahol lepší výkon ako predošlé svetové maximum, namerali mu 1:16:53 h. Tretia priečka patrila Alexandrovi Jargunkinovi (1:20:01).

Minuloročný juniorský majster Európy Morozov si nedeľňajším triumfom na ruskom šampionáte vybojoval miesto v tíme Ruska na OH 2008, v ktorom už mali isté miesto Valerij Borčin a Iľja Markov. Jeho svetový rekord 1:16:43 h však ešte podlieha ratifikácii zo strany Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF), ktorá bude overovať, či bol na trati dostatočný počet medzinárodných rozhodcov a či Morozov absolvoval dopingovú skúšku s negatívnym výsledkom.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV