Športové aktuality
Podcast
2 min. čítania

Sviatky hojnosti a jedla. Prečo sa na Vianoce prejedáme do popuku?

Stanislav Benčat, Milan Sedliak

Počúvajte zadarmo na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vianoce. Čas pohody, vyložených nôh na gauči či kresle. A čas dobrého jedla. Množstva jedla. Či si to chceme priznať alebo nie, Vianočný čas je nielen Christmas Time, ako spievali McErik a Barbara, ale aj čas, kedy sa ručička na váhe u drvivej väčšiny z nás po pár dňoch sústavného jedenia poriadne zvýši. Prečo je to tak? Prečo máme Vianoce zafixované s prejedaním sa, mnohí do toho kombinujú veľa alkoholu, špeciálne na Štefana? Aj na tieto otázky sme hľadali odpovede v podcaste Čo chutí zdraviu.

Moderátor a redaktor Stanislav Benčat sa spoločne s vedeckým pracovníkom Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave Milanom „Docentom“ Sedliakom pozreli vianočným dobrotám a špecialitám na zúbok v spoločnosti gastroenterológa Petra Minárika.

Co chutí zdraviu

Vypočujte si podcast Čo chutí zdraviu, ktorý vám prináša Slovenský olympijský a športový výbor. Čo všetko v ňom nájdete?

Môže sa žalúdok pretrhnúť od nadmerného množstva jedla?

Aké sú najhoršie kombinácie jedál a nápojov z pohľadu lekára – mastné, alkohol?

K čomu môže viesť nadmerné nárazové jedenie, pitie?

Ako by malo/mohlo vyzerať odľahčené vianočné menu?

Sú recepty starých materí zdraviu škodlivé?

Ako sa vyvarovať problém s bolesťami brucha pri vianočnom prejedaní sa?

Ktorá zložka potravy by nemala chýbať na Štedrovečernom stole?

Aký je vhodný prípitok z pohľadu gastroenterológa?


Vypočujte si predchádzajúci podcast Čo chutí zdraviu?


 

Ako počúvať podcasty?

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý druhý týždeň môžete počúvať podcast Čo chutí zdraviu. 

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify).

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV