Športové aktuality
2 min. čítania

Svitko na Dakare mimo TOP 10, Varga štvrtý vo štvorkolkách

Juraj Varga pri premiére na Dakare obsadil 4. miesto.
Foto
Facebok/ Juraj Varga - Road to Dakar

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil na 45. ročníku Rely Dakar konečné dvanáste miesto. Zopakoval tak svoje vlaňajšie umiestnenie, v nedeľňajšej záverečnej 14. etape skončil na 10. priečke. Jeho krajan Juraj Varga sa v kategórii štvorkoliek umiestnil na konečnej 4. priečke, štvrtá pozícia mu patrila aj v záverečnej etape.

Celkovým víťazom Dakaru medzi motocyklami sa stal druhýkrát v kariére Kevin Benavides. Argentínčan na KTM vyhral poslednú etapu z Al-Hofufu do Dammamu a slávil druhé etapové víťazstvo na tohtoročnom púštnom dobrodružstve. V celkovom poradí predstihol o 43 sekúnd doterajšieho lídra Austrálčana Tobyho Pricea. Ten si neudržal 12-sekundový náskok pred Benavidesom po 13. etape.

Nedeľňajšia etapa s cieľom pri pobreží Perzského zálivu merala 417 km, pričom samotný špeciál mal dĺžku 136 kilometrov. Svitko prišiel do cieľa na 10. priečke so stratou 6:33 min. na víťazného Benavidesa. Celkovo si udržal 12. miesto. Jeho najlepším umiestením na Dakare zostáva druhá priečka z roku 2016.

Kategóriu štvorkoliek ovládol Francúz Alexandre Giroud na Yamahe. Záverečnú etapu vyhral Laisvydas Kancius z Litvy, štvrtý Varga za ním zaostal o 8:57 min. V celkovom hodnotení si slovenský pretekár udržal štvrtú priečku.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV