Športové aktuality
2 min. čítania

Takmer všetky hotelové izby vo Vancouvri sú na obdobie ZOH 2010 už rezervované

Vancouver 7. apríla (TASR/DPA) - Desať mesiacov pred začiatkom ZOH 2010 sú prakticky všetky hotelové izby v kanadskom Vancouvri rezervované. Podľa správy mestského zastupiteľstva, ktorú v utorok odovzdali organizačnému výboru VANOC, zostalo voľných posledných 550 izieb. Kompetentní sú tak postavení pred problém, kam umiestniť majiteľov 210.000 vstupeniek, ktorí na podujatie pricestujú z celého sveta. "Návštevníci budú musieť s najväčšou pravdepodobnosťou využiť ponuky na periférii mesta u súkromníkov," skonštatoval manažér VANOC-u Terry Wright. Mestskí plánovači zároveň odporučili parlamentu krajiny, aby udržal ceny u súkromníkov pod kontrolou.

Generálny manažér hotela Four Seasons Simon Pettigrew informoval, že VANOC rezervoval všetkých 372 izieb v zariadení. V hoteli Pan Pacific Hotel je z 503 izieb voľných posledných 23 v cene 2200 až 14.500 kanadských dolárov za noc. "Ani tieto luxusné izby určite nezostanú počas olympiády prázdne," tvrdí manažér Stephen Peters.

"Normálni" návštevníci ZOH 2010 tak majú jedinú šancu v podobe 13 spoločností, ktoré sprostredkúvajú prenajímanie súkromných izieb a domov. "Myslím si, že počas olympiády množstvo obyvateľov opustí mesto a využijú príležitosť privyrobiť si za prenajatie svojich súkromných priestorov," dodal Peters. Cena za izbu by sa podľa odhadov mala pohybovať v sume okolo 300 dolárov za noc, štvorizbový dom by sa mal dať zohnať za 1200 dolárov.

© 2009, Autorské práva TASR. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR je výslovne zakázané.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV