Športové aktuality
Podcast
4 min. čítania

TalkSport #16: Nielen o futbale s Marcelom Merčiakom

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

„Nadstavba komentátora je v jeho príprave. Ak v nej niečo zanedbáte a prídete na miesto len so zostavou ako starý rutinér a macher slova a myslíte si, že to dáte pravou zadnou, tak to je akurát tak spoliehanie sa na frazeologický slovník a na to, že divák koreluje s vaším vnímaním hry.“

Futbal je najpopulárnejšou hrou na svete a po náročnom korona období sa začínajú rozbiehať viaceré súťaže. V Nemecku sa už hrá naplno, na Slovensku sme spoznali dátum reštartu domácej súťaže. Nielen o futbalových témach sme sa v najnovšom podcaste TalkSport rozprávali s azda najerudovanejším futbalovým novinárom, moderátorom a komentátorom na Slovensku, hlasom a tvárou RTVS Marcelom Merčiakom.

Redaktor Stanislav Benčat s novinárom, moderátorom, komentátorom, hlasom a tvárou RTVS Marcelom Merčiakom.
Redaktor Stanislav Benčat s novinárom, moderátorom, komentátorom, hlasom a tvárou RTVS Marcelom Merčiakom.
Foto
SOŠV

Ešte predtým, ako sa redaktor Stanislav Benčat pustil s komentátorskou ikonou slovenskej televíznej scény do diskusie, venovali sa zaujímavým témam zo sveta športu z posledných dní.

Prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach potvrdil, že pokiaľ sa odložené olympijské hry v Tokiu neuskutočnia budúci rok, budú zrušené. Japonský predseda vlády Šinzo Abe šéfovi MOV povedal, že neexistuje žiadny plán B pre prípad, že by sa OH v lete 2021 nemohli konať.

Vo veku 38 rokov ukončil hokejovú kariéru brankár Ján Laco. Hrdina slovenského mužstva zo svetového šampionátu v Helsinkách, kde priviedol mužstvo k zisku senzačných strieborných medailí, si zahral aj na dvoch olympijských hrách. V Soči a Pjongčangu.

Bývalú basketbalovú hviezdu NBA Patricka Ewinga hospitalizovali s diagnózou COVID-19. Dnes 57-ročný ikonický hráč NY Knicks má v zbierke dve zlaté olympijské medaily – z Los Angeles 1984 a Barcelony 1992, kde bol vtedy súčasťou Dream Treamu.

Po zhodnotení týchto udalostí sa už diskusia viedla primárne na futbalovú notu. Čo všetko nájdete v najnovšom podcaste TalkSport?

Ako vníma Merčiak skrátený formát Fortuna ligy?

Aká bude kvalita slovenskej súťaže po dlhej pauze?

Ako bude vyzerať futbal a celkovo slovenský šport po období korony?

Aký osud postihne reprezentačné akcie?

Má Merčiak encyklopedické danosti aj na iné oblasti ako futbal?

Aká športová udalosť je v ponímaní jeho kariéry číslo 1?

Ako uspel vo futbalovom kvíze?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

 Všetky podcasty 


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV